Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаські бібліотекарки стали сертифікованими фахівцями з цифрової грамотності

Дата: 16.06.2021 09:46
Кількість переглядів: 26

Черкаські книгозбірні прагнуть стати новим сучасним осередком освіти та самоосвіти, а для цього потрібні не лише креативні ідеї та новітні методики, але й головне – читачі. Важливо їх не просто зацікавити, але й розуміти сучасні тенденції у цифровізації. Саме тому Департаментом освіти та гуманітарної політики ЧМР організовані 4-місячні курси з основ цифрової грамотності для працівників бібліотечної сфери міста.

«Черкаські бібліотеки мають стати справжніми сучасними хабами. Міська влада поставила амбітне завдання – модернізувати бібліотечну систему міста, аби широко залучити молодь, зацікавити новітніми пізнавальними заходами, створити у бібліотеках простір, де кожен може прийти відпочити, почитати улюблену книгу, випити кави чи навіть просто поспілкуватись з друзями. Ми маємо повернути молодь із соцмереж до читання книг», - зазначає заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Під час навчання його учасниці змогли отримати навички з цифрової гігієни, вивчили можливості та нюанси роботи з Telegram, Messenger, WhatsApp, Viber, Skype, організації он-лайн навчань через ZOOM та MEET, навчились редагувати фото- та відео-матеріали тощо.

Рівень знань, отриманих кожною з учасниць навчання, був підтверджений сертифікатом, врученим Анастасією Чубіною під час урочистого заходу.


« повернутися

Вхід для адміністратора