Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

«Два тижні потрібно, щоб створити маскування для захисника» - Олена Шор про плетіння «кікімор» у бібліотеках

Дата: 16.05.2022 14:55
Кількість переглядів: 12

З початку повномасштабної війни росії проти України працівники черкаської міської бібліотечної системи, крім виконання своїх робочих завдань, стали волонтерами-«павучками» та плетуть маскувальні сітки для захисників. До слова, кошти на закупівлю матеріалів працівники акумулювали власними силами, кожен із них доклав власні гроші.

З 24 лютого в бібліотеках працівники та читачі сплели вже 20 маскувальних сіток та дві «кікімори».

«Кікімори» - це для нас нове завдання, ми поки створили тільки дві, але й технологія їх створення набагато складніша. Потрібно знайти або сплести власноруч каркас, відібрати тканину за кольорами, нарізати її на дуже тоненькі смужечки і потім сотні цих клаптиків нав’язати на основу. На все йде багато часу. Якщо на одну сітку потрібно 3-4 дні, то «кікімору» ми створюємо два тижні» - розповідає завідувачка бібліотечної системи Олена Шор.

Зауважимо, що у процесі створення маскувальних сіток бібліотекарі консультуються із військовими фахівцями, а за їх виробами вже стоїть черга, бо потреби у наших захисників постійно є.

«Маскувальні сітки на передовій зношуються, вигорають на сонці, на жаль – горять у результаті ворожого вогню, тому в них постійно є потреба» - додає Олена Шор.

Заступниця міського голови Anastasiia Chubina висловила вдячність черкаським бібліотекам, які від самого початку стали частиною українських сил опору та буквально не покладаючи рук працюють заради нашої спільної перемоги.

У бібліотеках кажуть, що не відмовляться від допомоги: тканиною чи коштами на її придбання. Звернутися для надання допомоги можна за адресою: бульвар Шевченка, 390.


« повернутися

Вхід для адміністратора