Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкаській спеціалізованій школі №3 започатковують «Клас Миру»

Дата: 22.04.2021 17:28
Кількість переглядів: 12

У Черкасах реалізують проект «Надання можливостей молоді для забезпечення примирення суспільства: сприяння взаємодії та ненасильницькому спілкуванню». Він реалізується у партнерстві між Черкаською спеціалізованою школою №3 з ChildFund Deutschland, за фінансової підтримки Інституту міжнародних відносин, який фінансується Міністерством Закордонних Справ Німеччини у рамках програми фінансування zivik.

Зокрема сьогодні за участі керівництва школи та заступниці міського голови Черкас Марини Гаркавої була підписана двостороння угода із ГВО «Поруч», яке, власне, і реалізовує цей проект в Україні. Спочатку він діяв лише на окупованих територіях, наразі ж його розширили, і уже в 6 областях, до яких увійшла і наша Черкащина, запрацює новий курс.

Основною метою проекту є сприяння школам у розвитку миробудування та медіації шляхом поширення культури мирного вирішення конфлікту у дітей та молоді. Так, у черкаській школі №3 буде започатковано «Клас Миру» та провадитимуться заходи соціального згуртування, медіації, ведення діалогу та методів комунікації.

Вже сьогодні відбувся перший тренінг за участі підлітків із 8 та 9 класів, на якому спікер розповідала про механізми виходу з конфліктних ситуацій. Серед сучасної учнівської молоді останнім часом надзвичайно загострилася проблема насильства, довготривалих агресивних проявів та третирування у міжособистісних стосунках підлітків, здійснюваних самими дітьми одне до одного.

«Явище булінгу надзвичайно поширене у сучасній школі, педагоги багато роблять для того, щоб запобігати знущанню та своєчасно усувати його, але цю проблему іноді замовчують, не афішують, її не прийнято обговорювати. За таких умов проблема не усувається, навпаки, вона набуває більших обсягів і жорстокіших проявів. Запобігання та профілактика випадків шкільного насильства є найважливішим завданням, цей курс власне і націлений на те, щоб навчити сучасну молодь виходити з конфлікту та не провокувати його. Це хороша ініціатива та практика, яка, я сподіваюсь, дасть свої позитивні результати», - переконана Марина Гаркава.


« повернутися

Вхід для адміністратора