Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах відбулася серпнева конференція освітян у незвичному форматі

Дата: 26.08.2023 18:08
Кількість переглядів: 54

Педагоги зустрілися на воркшопі AUGUST#MEET, щоб обмінятися досвідом попереднього навчального року, розглянути актуальні питання розвитку освіти та поділитися ідеями щодо нових шляхів досягнення якісних змін. Участь у заході взяли директори закладів загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти та керівники закладів дошкільної освіти.

Також до зустрічі долучилися міський голова Анатолій Бондаренко, заступниця міського голови Anastasiia Chubina, начальник управління освіти Черкаської ОВА Валерій Данилевський та директор департаменту освіти та гуманітарної політики Bohdan Belov.

«Безпека дітей – наш пріоритет. Наразі в закладах освіти Черкас відремонтували понад 20 укриттів, ще в 13 школах та в 14 садочках триває облаштування сховищ. Якщо для учасників освітнього процесу не вистачатиме місць в укриттях, їх орендуватимуть у підприємствах, організаціях та установах, що знаходяться поруч, – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко. – Дякую нашим Збройним силам України, які боронять нашу землю і завдяки яким ми можемо провести цей захід. І пам’ятаймо: війни виграють шкільні вчителі! Робимо все можливо командою, щоб забезпечити належні умови для навчання наших дітей».

Зокрема, конференція поділилася на три ключові локації: загальна середня освіта, дошкільна освіта та позашкільна освіта. Цей поділ дозволив учасникам більш детально зосередитися на конкретних аспектах кожного рівня навчання. Це надало змогу більш глибоко розібратися в унікальних викликах та можливостях кожної сфери.

«Освіта відіграє величезну роль у розвитку суспільства та майбутнього кожної людини і ця роль надзвичайно важлива. Щиро дякуємо нашим освітянам за невтомну та надзвичайно важливу працю. Ви створюєте основу для розвитку суспільства, вкладаючи в молоде покоління цінності, які перетворюються на вміння, знання та навички освічених та відповідальних громадян. Ми цінуємо ваше віддане покликання та наполегливість з якою ви ведете свою роботу, навіть у найскладніших умовах», - відзначила Анастасія Сергіївна.

Тож, на локації «Загальна середня освіта» обговорювалися питання реформування освіти, прозорості та відповідальності, психосоціальної підтримки психічного здоров'я учасників освітнього процесу, якісного харчування та актуальних питань навчального року.

На локації «Дошкільна освіта» говорили на теми інноваційного розвитку, взаємодії з громадськими організаціями, права та свободи працівників у воєнний час, а також про роль спільноти в освіті та значення емоційного інтелекту для лідерів.

Локація «Позашкільна освіта» розглядала питання контролю якості, стандартів документації, психосоціальної підтримки та формування ключових компетентностей учасників позашкільної освіти.

«Час, у якому ми живемо, надзвичайно складний, тому він потребує наших швидких трансформацій. Тож, хочу подякувати освітянам за щоденну, кропітку роботу, і за те, що вони впроваджують у наших школах різні ініціативи - це й цифровізація, і нова концепція освіти, і інноваційні підходи», - сказав Богдан Олександрович.

Серед запрошених спікерів воркшопу народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук, Освітній омбудсмен Сергій Горбачов, регіональна координаторка обласної програми з ментального здоров’я, радниця голови Черкаської обласної військової адміністрації Вікторія Шепіль, засновник Національної асоціації громадського харчування Орест Степаняк, викладачка кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти Комунального навчального закладу Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» Інна Маніленко, заступниця міністра освіти і науки України з питань дошкілля Євгенія Смірнова, співголова громадської організації «Батьки SOS» Олена Парфьонова, очільниця Тренінгового центру сучасних сертифікованих українських технологій освіти Тетяна Ухіна, завідувачка кафедри дошкільної освіти та професійного розвитку педагогів комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», докторка педагогічних наук, професорка Тетяна Андрющенко, директорка управління державної служби якості освіти у Черкаській області Оксана Компанієць та завідувачка лабораторії виховної роботи комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Валентина Кудін.

В цілому захід AUGUST#MEET дав можливість освітянам не лише підбити підсумки минулого навчального року, а й оптимізувати перспективи на майбутнє. Нестандартний підхід до проведення конференції зробив її більш інтерактивною та насиченою. Учасники отримали можливість не тільки послухати експертів, а й взяти активну участь у дискусіях та спільних діалогах.


« повернутися

Вхід для адміністратора