Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Соціальна відповідальність та вакцинація – запорука нормального навчання черкаських дітей

Дата: 08.09.2021 08:22
Кількість переглядів: 11

Наразі наше місто, як і вся країна, перебувають в «зеленій зоні». Проте Міністерство охорони здров’я разом з Кабміном допускають ймовірність того, що в разі погіршення епідеміологічної ситуації область, і місто зокрема, може перейти до іншої карантинної зони, що тягне за собою і низку більш жорстких обмежень.

Саме тому на випередження і щоб убезпечити себе, усі містяни мають проявити максимум соціальної відповідальності і вакцинуватися, адже в першу чергу ми маємо дбати про здоров’я своє та оточуючих. Щоб карантинна зона в Черкасах залишалась зеленою, необхідно виконувати всі протиепідемічні заходи та щепитися. Для цього облаштована достатня кількість центрів вакцинації, їх забезпечено всіма зареєстрованими в Україні вакцинами, тож на сьогодні наша область за цими показниками є одним із лідерів в Україні і займає 4 місце.

Хоча навчальний 2021–2022 рік у Черкасах розпочався у звичному форматі, всім варто розуміти, що, залежно від особливостей епідемічної ситуації, форма навчання здобувачів освіти всіх рівнів може змінюватися. І вже «жовтий» та «помаранчевий» рівні дозволяють відвідувати заклад освіти лише за умови вакцинації щонайменше 80 % персоналу. Разом з цим, освітній процес може бути організований як дистанційно, так і безпосередньо в закладі освіти з дотриманням правил дистанціювання та дотримання протиепідемічних вимог.

Закликаємо всіх працівників закладів освіти міста обрати щеплення, як один із найефективніших засобів профілактики поширення коронавірусної інфекції, адже здоров’я наших дітей – найважливіше. Ми не маємо права свідомо наражати їх на небезпеку, адже для вакцинації у Черкасах створені всі умови.

Освітяни - перші, хто має подати приклад відповідальності для інших містян і вакцинуючись, показати всім батькам, що вони це роблять це з турботою про себе та дітей!


« повернутися

Вхід для адміністратора