Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Свої 25 років відзначив вокальний ансамбль «Квітограй»

Дата: 31.05.2023 08:31
Кількість переглядів: 14

З нагоди цього свята відбувся звітній концерт-мюзикл «Експрес дитячих мрій» від вихованців Черкаська дитяча музична школа №2 у приміщенні Черкаської обласної філармонії.

Учасники ансамблю «Квітограй» знову вразили присутніх своїм неперевершеним виконанням. Їх чудові голоси та музичні таланти залишили усіх захопленими. Велике задоволення викликало різноманітність пісень у репертуарі вихованців ансамблю. Кожна композиція мала свою унікальну атмосферу та здатність перенести слухачів у світ музичної гармонії.

Від яскравих та енергійних мелодій до витончених та емоційних виконань, учні продемонстрували свою універсальність та майстерність у різних жанрах та стилях музики. Невипадково, що цей ансамбль відомий не тільки у Черкасах, а й по всій Україні та за її межами.

Привітати колектив з 25-річчям завітали заступниця міського голови Anastasiia Chubina разом із фахівцями управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

«Квітограй - це не просто ансамбль, це справжня велика дружня сім'я. Цей колектив об'єднує однодумців, які мають безмежну любов до музики і пісень. Вони живуть у постійному пошуку нових ідей, натхнення та втілення дитячих мрій. Бажаємо Вам нових захоплюючих звершень та фантастичних проєктів. Нехай ваша музика продовжує надихати людей, заповнює їхні серця радістю і приносе неймовірні емоції »,- відзначила Анастасія Сергіївна.

Від імені міського голови Анатолій Бондаренко, за вагомий внесок у розвиток естетичного виховання підростаючого покоління, високі творчі здобутки, популяризацію музичного мистецтва, активну участь у культурно-мистецьких заходах міста, а також з нагоди 25-річчя заснування вокального ансамблю «Квітограй» Подяками нагороджені колектив вокального ансамблю «Квітограй» і викладачі Ольга Зігун, Людмила Марціновська та Алла Жук.

Історія «Квітограю» розпочалась ще у далекому 1997 році. У Черкаській дитячій музичній школі № 2 була створена дитяча вокальна студія «Краса і талант» (КіТ). Автором цього мистецького проєкту була Черненко Лілія Олексіївна – викладачка школи, активна творча особистість, генератор креативних ідей. У студії працювали декілька викладачів. Кількість дітей дуже швидко збільшувалась. В місті було багато бажаючих долучитися до співу в новому колективі, який дуже швидко став відомим черкаській громаді. Керівник втілювала цікаві ідеї, працювала над репертуаром та сама створювала перші сценічні костюми.

Вже у 1998 році студія увійшла до складу Черкаської дитячої музичної школи №2 та стала основою для створення вокального відділу закладу. Було вирішено об`єднати декілька гуртів у складі одного масштабного колективу «Квітограй», який став символом єднання українських дітей та молоді у творчості, в любові до співу.

В репертуарі «Квітограю» за 25 років були представлені пісні українських авторів, сучасні обробки українських народних пісень, також багато пісень для ансамблю написала сама Лілія Олексіївна Черненко.

«Квітограй» сьогодні – це творча майстерня яскравих талановитих викладачів та їх вихованців, які активно працюють на теренах української сучасної пісні, створюють відеокліпи, втілюють сучасні тенденції естрадного вокального мистецтва, роблять перші кроки у жанрі мюзиклу.


« повернутися

Вхід для адміністратора