Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Вперше молоді педагоги, які працюють в позашкільних закладах, отримають стимулюючі виплати

Дата: 27.12.2022 08:32
Кількість переглядів: 10

Днями в департаменті освіти та гуманітарної політики відбулося неформальне коло спілкування молодих спеціалістів галузі позашкілля з заступницею міського голови з питань виконавчих органів ради Анастасією Чубіною, директором департаменту Богданом Бєловим та начальницею управління освіти Надією Євчак.

15 молодих педагогів розповіли чому обрали професію викладача та які ідею хотіли б втілити найближчим часом. Виявилося, що більшість педагогів стали викладачами тих напрямів, в яких займалися самі.

В цілому в закладах позашкілля розвиває свої таланти понад 6 тисяч дітей. Наразі пріоритетне завдання як і для влади, так і для адміністрацій закладів - залучати більше дітей до занять.

«Молодь - це рушій будь-якого прогресу. Молоді викладачі - це завжди новий погляд на навчання, велика кількість нових та цікавих ініціатив, сучасні підходи та погляди. А це безсумнівно те, що зараз потрібно. Адже для того, щоб ефективно розвивати галузь позашкілля в місті ми маємо рухатись в ногу з часом.Надзвичайно приємно те, що частина спеціалістів з якими мала вчора змогу поспілкуватись, самі ж є вихованцями цих закладів. Звісно, дуже хотілося, щоб таких молодих працівників ставало все більше. А ми вже, в свою чергу, як влада, будемо робити все від нас залежне, щоб мотивувати та заохочувати молоді кадри працювати саме в комунальних закладах», - відзначила заступниця міського голови Анастасія Чубіна (Anastasiia Chubina).

На останок зустрічі керівництво зробило декілька передноворічних подарунків для молодих педагогів, - повідомили, що на при кінці року всі вони отримають грошове заохочення в розмірі 5 тисяч гривень та вручили приємні подарунки. Ця премія передбачена в цьому році вперше Програмою розвитку закладів позашкільної освіти м. Черкаси на 2022-2026 роки.

Довідково. В нашому місті функціонує п’ять закладів позашкільної освіти. Найбільшим закладом позашкільної освіти є «Центр дитячої та юнацької творчості», в якому функціонує 36 гуртків за 6 напрямами та виховується 3691 дитина. Основними напрямами роботи є художньо-естетичний та гуманітарний. Крім того потужний фізкультурно-спортивний напрям. Цей заклад славиться своїми творчими колективами, які здобувають перемогу на міжнародному рівні та прославляють наше місто.

«Багатопрофільний молодіжний центр», який складається з 19 клубів, що розташовані в різних куточках міста і дає змогу навчатися та розвивати свої таланти кожній дитині поряд з домом. В БМЦ працює 37 гуртків за 6 напрямами та в них навчається 1661 дитина.

«Центр туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді» є одним з кращих закладів в Україні, які виховують любов до рідного краю та до туристичної справи. Це супроводжується різними квестами, змаганнями серед молоді міста. Центр туризму завжди бере участь в міських святах, завдяки чому охоплює велику кількість молоді поза межами власного закладу. В 23 гуртках закладу навчається 331 одна дитина.

«Клуб юних моряків з флотилією» виховує свідомих громадян своєї країни. Їхня освіта є багатограною, тому, що навчають не лише фаховим навикам морської справи та вивчають різні бойові мистецтва, а й досліджують історію рідного краю. Матеріал, який вивчається на гуртках є високого професійного рівня кваліфікації, який зачасту перевищує рівень знань серед професіоналів старшого покоління. На даний час в клубі працює 8 гуртків, в яких виховується 84 дитини.

«Станція юних техніків» виховує майбутню технічну еліту нашої країни. 549 дітей отримують початкові знання технічної творчості, авто- та авіа моделювання, робототехніки.


« повернутися

Вхід для адміністратора