Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Департаментом освіти та гуманітарної політики підписаний Меморандум про порозуміння

Дата: 18.08.2023 14:34
Кількість переглядів: 30

Департамент освіти та гуманітарної політики спільФото без описуно з Ротарі Клубом Черкаси, Ротарі Клубом Gent-Zuid та Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області уклали Меморандум про порозуміння.

Ця угода свідчить про спільну домовленість співпраці для успішної реалізації проєкту «Гуманітарна допомога Бельгія-Україна - шкільні поняття з безпеки дітей, пов'язані зі сферою гуманітарного розмінування та ризиків війни», що фінансується за допомогою Глобального гранту Фундації Ротарі. Мета цього проєкту - створити безпекові середовища у навчальних закладах та допомогти дообладнати дитячі шкільні «Класи безпеки» освітніми матеріалами. Також планується проведення семінарів, майстер-класів та конференцій, на яких дітям розкажуть про правила безпеки.

На підписанні меморандуму були присутні заступниця міського голови, кураторка освітньої галузі Anastasiia Chubina, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Bohdan Belov, президент Ротарі клубу Gent-Zuid Люк Рoмбоут, президент Ротарі клубу Черкаси Віктор Вовк та голова Комітету міжнародного служіння «Ротарі Інтернешенел Дистрикт 2232» Ольга Палійчук.

Окремі спеціальні «Класи безпеки» розробляються у співпраці з ДСНС області. В одній із міських шкіл вже триває завершення облаштування такого класу. Він буде знаходитися в укритті цього навчального закладу. Там школярі матимуть можливість навчитися, як діяти в тих чи інших надзвичайних ситуаціях, як поводитись з потенційно небезпечними предметами, діяти в разі повітряної тривоги, працювати з первинними засобами пожежогасіння, вивчити правила дорожнього руху та надання першої домедичної допомоги.

«Ми, як міська влада, працюємо над питанням, як правильно та сучасно облаштовувати «Класи безпеки» у нашому місті, що відповідатимуть усім нормам. Висловлюємо щиру вдячність за нашу співпрацю, особливо враховуючи сьогоденні реалії. Саме зараз безпека учнів стоїть на першому місці серед наших пріоритетів. Тому важливо, щоб наші діти отримали комплексну підготовку, яка дозволить їм ефективно діяти в різних кризових ситуаціях», - відзначила Анастасія Сергіївна.


« повернутися

Вхід для адміністратора