Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаси одне із міст України, яке отримало освітній грант на 2,85 млн грн.

Дата: 27.05.2021 08:36
Кількість переглядів: 13

Черкаси стали одним із міст переможців у грантовому проекті «Подолання цифрової освітньої нерівності в Україні» та отримали сертифікат на встановлення 40 кабінетів цифрових ресурсів.

Документ на отримання технічного оснащення, вартість 2,85 млн грн., вручили першому заступнику міського голови Сергію Тищенку та заступниці міського голови Марині Гаркавій радник виконавчого директора Асоціації міст України Євген Халімон та виконавчий директор Черкаського регіонального відділення Асоціації Віталія Повісьмак..

Так, в рамках проекту уже з вересня у черкаських школах з’явилась можливість обладнати сучасними електронними освітніми ресурсами 10 кабінетів початкової освіти, 10 кабінетів математики, 10 кабінетів початкової освіти для інклюзивного навчання та ще 10 кабінетів для дитячих садочків.

Відзначимо, що 21 травня, міський голова Анатолій Бондаренко підписав Меморандум про співпрацю з Всеукраїнською Асоціацією Міст України в рамках, якої в черкаських школах буде втілюватись пілотний проект «Інноваційний прорив». Пріоритетними напрямками, якого є модернізація дошкільної освіти, Нова Українська школа, інклюзивна освіта та предмети природничо-математичного циклю. Цього року основними напрямками для Черкас було обрано інклюзію та математичні класи.

«Цей проект – це чудова можливість нашим вчителям удосконалити свої знання, перейняти досвід та впроваджувати нові цифрові методи навчання уже на практиці. Черкаси зробили черговий крок до підвищення рівня цифровізації освіти» - відзначає заступниця міського голови Марина Гаркава.

Перший етап цифрової трансформації освіти уже розпочався і понад 250 вчителів прийняли участь у ZOOM конференції та отримали базові знання про нові освітні ресурси.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора