Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Департаментом освіти разом із Держпродспоживслужбою проводяться перевірки дитячих садків міста

Дата: 23.06.2021 08:38
Кількість переглядів: 19

Фахівці департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР разом з інспекторами Держпродспоживслужби відновлюють спільні перевірки дошкільних навчальних закладів Черкас, які були призупинена під час карантину. Зокрема першими проінспектували стан організації харчування дітей у 87-му, 73-му, 27-му, 21-му та 38-му дошкільних навчальних закладах.

Зауважимо, що у деяких закладах освіти було виявлено та зафіксовано низку порушень, на які складено відповідні акти та буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності працівників.

«Сподіваюсь, в короткий термін все буде виправлено. Оскільки це, в першу чергу, життя та здоров’я наших дітей. Проте, на цьому перевірки не закінчуються. Ми продовжуємо слідкувати за якістю харчування дітей та будемо вживати заходів не тільки щодо недобросовісних постачальників, а і працівників дошкільних навчальних закладів», - відзначила заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Посадовиця також підкреслила, що основна ціль цих інспекцій - це контроль за дотриманням санітарного стану харчоблоків, якістю харчових продуктів, відповідності умов їх зберігання тощо.

«Контроль має бути на всіх рівнях. Починаючи від комірника та прибиральниці, закінчуючи завідувачкою дитячого садка. Це спільна зона відповідальності керівника і всього колективу закладу.  Проте, на жаль, виявляється, що не всі це чітко розуміють або не хочуть розуміти. Такої безвідповідальності ніхто терпіти не буде, тому після дисциплінарних стягнень можуть бути і більш жорсткі реагування»,- говорить Анастасія Сергіївна.


« повернутися

Вхід для адміністратора