Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей

Дата: 01.06.2023 08:39
Кількість переглядів: 16

Цей день є нагадуванням про нашу спільну відповідальність перед майбутніми поколіннями. Саме заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі і перешкоди. Кожна дитина повинна мати можливість вирости в безпеці, мирі та гідності.

Сьогодні це свято набуває особливого значення, адже на превеликий жаль, в Україні є діти, яким бракує тепла, дружнього спілкування з однолітками, справжнього дитинства і мирного неба над головою. Вони вимушені стикатися з наслідками війни та вторгнення, які негативно впливають на їхнє фізичне та психологічне благополуччя.

Проте, попри біль та страх, наші діти виявляють величезну стійкість: вони мужньо підтримують своїх мам у бомбосховищах, чекають тат із фронту, віддають гроші на бронежилети військовим, плетуть маскувальні сітки та браслети зі синьо-жовтих стрічок. Ці діти проявляють неймовірну силу духу і стійкість у найважчі часи. Їхня відданість та підтримка є прикладом для нас усіх. Вони надихають своєю незламною волею та готовністю встояти перед випробуваннями.

Ми віримо, що найскладніші часи минуть, і мир повернеться до нашої країни. Але до того моменту ми маємо зробити все можливе, щоб забезпечити дітям безпеку, надію та віру в майбутнє.

Зичимо всім дітям міцного здоров'я, безпеки, любові та турботи. Нехай ваші дитячі посмішки будуть незламним символом надії і нашої згуртованості. Разом ми можемо зробити світ кращим місцем для кожної дитини.


« повернутися

Вхід для адміністратора