Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Кольорові шкарпетки – символ Дня «сонячних дітей»

Дата: 23.03.2021 08:41
Кількість переглядів: 37

21 березня в Україні та світі відзначали Всесвітній день людей із синдромом Дауна, або ж “сонячних діток”. У Черкасах п’ятий рік поспіль громадська організація «Сонячні діти Черкащини» проводить акцію «LOTS OF SOKS», до якої сьогодні долучився і департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

«Для нашої держави ця традиція відносно нова, проте вже набула популярності як серед родин, котрі виховують таких дітей, так і оточуючих, – зауважила начальник управління гуманітарної політики департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Анна Гавриш. – Приємно, що такий «флешмоб» людської доброти і підтримки з року в рік об’єднує все більше людей».

Сьогодні представники ГО «Сонячні діти Черкащини» Людмила Кривошея та Світлана Вдовіченко завітали до департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради й розповіли про особливості виховання «сонячних» діток та їх потреби.

Символом цього Дня є кольорові шкарпетки, які уособлюють додаткову хромосому, що вирізняє таких діток. Тож сьогодні такі яскраві «реквізити» отримали усі присутні учасники заходу.

Аби взяти участь у акції «LOTS OF SOKS» потрібнозробити наступні кроки:

Крок 1. Зробити фото в яскравих або непарних шкарпетках;

Крок 2. Викласти фото на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» з підписом: «21 березня – Всесвітній день людей з синдромом Дауна. Це так ж українці, як ми»;

Не забудьте про хештеги #WDSD2021LOTSOFSOKS#SUNKIDSCHERKASY;

Крок 3. Поширити своє посилання на подію: Акція «LOTS OF SOKS» - Всесвітній день людей з синдромом Дауна (створену ГО «Сонячні діти Черкащини»).


« повернутися

Вхід для адміністратора