Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

"Право на навчання мають всі діти, незалежно від того де їх домівка і чи жителі вони нашого міста чи ні, тим більше в такий складний для України час", - Анастасія Чубіна

Дата: 16.03.2022 08:41
Кількість переглядів: 12

Заступниця міського голови, кураторка галузі освіти повідомила, що до навчання у ЗЗСО Черкас можуть долучатися й учні з числа внутрішньо переміщених осіб. Батькам (або особам, які їх заміняють) потрібно лише подати за місцем тимчасового перебування до найбільш зручної школи заяву на тимчасове відвідування закладу за індивідуальною формою: екстернатною, сімейною (домашньою).

«Сьогодні Черкаси стали домівкою для десятків дітей, що змушені були втікати від бомбардувань і ворожих танків, тож ми раді прийняти їх у лави наших учнів, поділитись усім, що маємо, в тому числі і знаннями» - говорить Анастасія Чубіна.

За її словами, всім таким учням буде видано довідку-витяг із зафіксованими досягненнями за період навчання для того, щоб вони могли її надати у ЗЗСО за постійним місцем.

Також, для учнів випускних класів (9-х, 11-х), у разі відсутності можливості повернення до своїх шкіл, у яких вони навчалися до початку військових дій, рекомендуємо організувати навчання за екстернатною формою відповідно до вимог Положення про індивідуальну форму здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 12.01.2016 № 8 (у редакції наказу Міністерства освіти і науки України від 10 лютого 2021 року № 160).


« повернутися

Вхід для адміністратора