Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Долали дніпровські хвилі, гартували дух та тіло – у Черкасах завершився табір «Гайдамацьке коло»

Дата: 02.09.2021 08:52
Кількість переглядів: 12

Протягом 10 днів черкаська молодь таборувала на базі «Юний Моряк». Відділ національно-патріотичного виховання управління гуманітарної політики за підтримки Черкаського клубу юних моряків організували усвідомлене та цікаве проведення літніх канікул для дітей. Зокрема вони отримали практичні навички стройової підготовки, пройшли курс зі зброєзнавства, стріляли з пневматичних гвинтівок, вивчали тактику бою, змагалися в тереновій грі та страйкболі, вчилися орієнтуватися на місцевості та саперній справі, були на заняттях із альпінізму та ножового бою.

Таборовики «Гайдамацького кола» виходили у води Дніпра на катері «Кузьмич» ЧКЮМ та на зробленій за стародавніми кресленнями козацькій «Чайці». Молодь слухала низку важливих лекцій із тем: історії, тактичної медицини, особистісного розвитку, екології, громадської діяльності, інформаційної війни тощо. Окрім цього учасникам табору «Гайдамацьке коло» провели екскурсію урочищем «Холодний Яр». Михайло Сиволап, директор Черкаського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини, розповів таборовикам про стародавню історію міста Черкаси та показав експозицію музею.

Під час табору діти змагалися на смузі перешкод, брали участь у лотереї, на ватрі виконували різні завдання: від фізичних навантажень, до творчих конкурсів. Окрім цього, таборовики вчилися самостійно організовувати роботу в день самоврядування, обирали серед однолітків «коменданта» і дружньо працювали в десятках.

«Таким чином на таборі ми виховуємо в дітей самостійність, відповідальність, командний дух. Багато хто змінюється після цього табору. Про це свідчать неодноразові відгуки батьків, які стверджують, що після табору діти починають більш усвідомлено вести своє життя та стають більш дисциплінованими. Ми намагаємося робити дозвілля дітей наповненим та цікавим, вони весь час чимось зайняті. За порушення – вони отримують зауваження, а за сумлінне виконання – заохочення. Це може бути як книга чи футболка, так і банка згущику. Табір – це мінішкола дорослішання та виховання свідомих українців» - говорить начальник відділу національно-патріотичного виховання Віталій Козирь.

Організатори табору дякують за підтримку заступниці міського голови Анастасії Чубіній, Черкаському музею археології Середньої Наддніпрянщини, Черкаському міському центру туризму, Черкаській спеціалізованій школі №17, міським комунальним підприємствам «ЧЕРКАСИ АРЕНА», «Черкасиводоканал» та «Дирекція Парків».


« повернутися

Вхід для адміністратора