Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Бандуристи першої школи відзначились на всеукраїнському конкурсі «Провесінь»

Дата: 10.03.2020 08:53
Кількість переглядів: 15

З 28 лютого по 1 березня 2020 у м. Кропивницький відбувся ювілейний XXV Всеукраїнський фестиваль-конкурс гри на народних інструментах «Провесінь». Урочисте відкриття конкурсу відбулося виступами колективів та солістами Кіровоградського музичного коледжу. Конкурсні прослуховування, які оцінювали високопрофесійні члени журі, Заслужена артистка України, професор КНМАУ ім. П. І. Чайковського Людмила Коханська-Федорова, Заслужений артист України Костянтин Новицький.

Черкаську дитячу музичну школу № 1 ім. М. В. Лисенка представили учні класу бандури викладача Людмили Квартальової в І інструментальній категорії отримали диплом з відзнакою Шинкарьова Рената, Пуш Уляна, Аксентьєва Маргарита, у І вокально-інструментальній категорії диплом з відзнакою у Валюк Іванни, у ІІ інструментальній категорії диплом з відзнакою у Швець Іванни. Учні класу бандури викладача Наталії Смоляр у І інструментальна категорія диплом з відзнакою Панченко Анна, а Дьомінова Вікторія - лауреат 1 премії. 

В останній день  конкурсу був проведений майстер- клас професора КНМАУ ім. П. І. Чайковського, Заслуженої артистки України Людмили Коханської-Федорової, всі отримали корисні професійні поради, приємне спілкування. Відбулася презентація збірки авторських пісень «Сповідь чарівних струн» для ансамблю бандуристів талановитої бандуристки, поетеси та композиторки м. Кропивницького Оксани Горобченко. На завершення конкурсного дня насолодилися концертом переможців, раділи з того, що маємо змогу чути і бачити талановитих учнів, які вражають своєю професійністю, майстерністю, високо-художнім рівнем виконання творів.


« повернутися

Вхід для адміністратора