Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Учні міської гімназії долучилися до міжнародної ініціативи Meet and Code в межах «Тижня кодування ЄС»

Дата: 20.10.2023 11:00
Кількість переглядів: 33

Хлопці та дівчата з 8-Б та 9-А класів Черкаської гімназії №9 ім. О.М. Луценка взяли участь у воркшопі «СМАРТФОН & IOT: ВІД ГАДЖЕТА ДО КОРИСНОГО ПОМІЧНИКА!», який організували в межах ініціативи Meet and Code.

Мета цієї ініціативи - познайомити дітей і молодь зі світом програмування та інформаційних технологій. Такі заходи проводяться для того, щоб продемонструвати наскільки цікавим може бути програмування та як воно допомагає втілювати в життя інноваційні ідеї.

Тож, під час воркшопу учні ознайомилися зі світом Інтернету речей (ІоТ) та навчилися створювати мобільні застосунки для автоматизації побутових завдань. За допомогою менторів, кожен учасник створив мобільний додаток, що вимірює кількість пройдених кроків, генерує повідомлення з фото про досягнення учня і дозволяє автоматично ділитися здобутками в соціальних мережах.

Гімназисти також познайомились з програмуванням «розумного» будинку та випробували його функціонал. В результаті цього заходу учні покращили свої знання, глибше зрозуміли сутність світових технологій та програмування і надихнулися дізнаватися більше про нові технології і програмування.

На воркшопі школярі навчились не просто писати програмний код, а й отримали навички розроблення комплексних мобільних платформ та можливість самостійно розробляти власні мобільні застосунки, що в поєднанні з фізичними пристроями дадуть змогу ефективно поєднувати цифровий і фізичний світи.


« повернутися

Вхід для адміністратора