Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

#Школа миру. Незабаром у черкаській школі №3 з’явиться хаб миру

Дата: 31.05.2021 09:01
Кількість переглядів: 37

Черкаська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 3 виборола право на участь у Всеукраїнському проекті «Побудова миру в Україні: розвиток у дітей та молоді умінь, навичок та здібностей до ненасильницького вирішення конфліктів». В школі уже відбулась низка тренінгів та воркшопів, як для учнів, так і для вчителів, а незабаром навіть з’явиться перший хаб миру.

В осені минулого року у оргкомітет було подано 366 заявок зі всіх куточків України, але мотиваційний лист спеціалізованої школи № 3 був визнаний одним із найкращих. Школу єдину в області обрано учасником проекту. Всього в Україні лише шість шкіл отримали таке право. Директор Тетяна Ткаченко підписала  угода про співпрацю між школою та громадською організацією «Поруч», головною метою якої є сприяння школі у розвитку миробудування та медіації шляхом поширення культури мирного вирішення конфліктів у дітей та молоді, яка буде втілена шляхом започаткування простору під назвою «Клас Миру» та проведенні заходів соціального згуртування, медіації, ведення діалогу та методів комунікації. На урочистому підписанні документу із привітанням звернулася заступниця міського голови Марина Гаркава.

Розпочалося втілення ідей проекту з тренінгів для учнів 8-9 класів, які провели кваліфіковані тренери ВГО «Поруч»: «Трансформація конфлікту та медіація» та «Соціальна цілісність» (інтеграція та інклюзія, ненасильницька комунікація, права дітей). Під час тренінгів учні дізналися, як знаходити вихід із ситуації насильства в школі, про розвиток культури мирного врегулювання конфліктів, дії по зниженню схильності до насильства, особливо серед молодого покоління, зміцнення здатності українського суспільства жити в мирі в довгостроковій перспективі.

Другим етапом втілення проекту стали воркшопи для вчителів з теми «Трансформація конфлікту та медіація» (ненасильницьке розв’язання конфліктів, медіація в школі, включаючи методичні тренінги за інтерактивними, орієнтованими на дітей навчальними методами). За результатами навчання вчителі отримали сертифікати.

Незабаром у школі буде організований хаб миру з метою створення дружнього до дітей простору, проведенню заходів по попередженню насильства, подальших тематично схожих тренінгів для тренування життєстійкості та розбудови миру.


« повернутися

Вхід для адміністратора