Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаська гімназія отримала статус «STEAM TEAM» у рамках проєкту «Міжнародна STEAM стандартизація закладів освіти України» STEAM STATUS 2023»

Дата: 20.10.2023 16:04
Кількість переглядів: 31

Голова правління благодійної організації «Фонд освітніх ініціатив» Антон Дзюба вручив директорці Черкаської гімназії №9 ім. О.М Луценка Ірині Топчій сертифікат, який засвідчує, що освітній заклад є учасником національного дослідження готовності закладів освіти України до впровадження STEAMSTEAM філософії та методик в освіті.

Також разом із заступницею міського голови Анастасією Чубіною та ректором Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталією Чепурною відвідали урок в STEAM-лабораторії, в якій гімназисти навчаються та реалізовують свої проєкти з робототехніки різних рівнів. Діти презентували присутнім можливості кабінету та свої вміння й навички.

STEAM-лабораторія навчального закладу містить три кабінети: один для вивчення теоретичної частини і два – для реалізації практичної частини. Нею користуються всі учні гімназії та практикують свої навички за допомогою наборів LEGO, Arduino, Roborobo, Rev Robotics, прототипіюють власні проєкти на різних платформах, практикуються на лазерному верстаті з цифровим керуванням, 3Д-сканері та працюють з 3Д-окулярами.

«Статус STEAM TEAM проєкту «Міжнародна STEAM стандартизація закладів освіти України» STEAM STATUS 2023 - це результат багаторічної кропіткої роботи і учнів, і викладачів, і керівництва школи. Переконана, що далі на нашу школу чекають нові нагороди та ще вищі статуси», - відзначила Анастасія Сергіївна.


« повернутися

Вхід для адміністратора