Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Розпочала роботу платформа про здорове харчування у школах «ЗНАЇМО»

Дата: 21.12.2021 09:05
Кількість переглядів: 16

В Україні розпочала роботу платформа про здорове харчування у школах «Знаїмо» – znaimo.gov.ua. Вона є частиною реформи системи шкільного харчування, яка відбувається в Україні за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Назва «Знаїмо» розшифровується як «знаємо, що їмо». Основне завдання платформи – інформувати освітніх управлінців, керівників закладів освіти, педагогів та батьків про зміни в системі харчування та найкращі практики організації харчування у школах.

Для освітніх управлінців та керівників закладів освіти тут розміщено інформацію про нормативно-правові акти, що стосуються реформи шкільного харчування, роз’яснення з організації харчування у школах, закупівель продуктів та обладнання, приклади успішних практик тощо. Ці матеріали допоможуть проводити зміни на місцях і забезпечувати школярів здоровим харчуванням.

Окремий розділ для батьків учнів містить матеріали, які допоможуть краще зрозуміти особливості здорового харчування, ролі різноманітного раціону й ризики, спричинені нездоровим харчуванням та ожирінням. Розділ також містить поради, як допомогти дітям призвичаїтись їсти корисно.

Розділ із навчальними та інформаційними матеріалами стане в нагоді учням та педагогам. Такі матеріали допоможуть учням більше дізнаватись про здорове харчування, вивчаючи різні предмети у школі.

Інформація на порталі регулярно оновлюватиметься і доповнюватиметься новими матеріалами.

Сайт спільно розробили Міністерство освіти і науки України, Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство економіки, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, експерти з підтримки реформ МОН, Центр громадського здоров’я України.

Підтримку в розробці сайту надали Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Швейцарсько-українські проєкти DECIDE та «Діємо для здоров'я», Асоціація дієтологів України, команда Євгена Клопотенка. IT-партнером виступила компанія SoftServe.


« повернутися

Вхід для адміністратора