Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Галереї народного мистецтва відкрилася виставка під назвою «Кольори вільної країни». Її приурочили до Дня Державного прапора України

Дата: 23.08.2023 15:06
Кількість переглядів: 23

Авторки виставки - голова Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольга Мартинова та членкині Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталія Крамна-Таран і Анна Веретільник, вразили гостей своїм витонченим мистецтвом. Серед робіт і рушники, і вишиваний одяг, і малюнки, і картини, і декоративний розпис.

Від початку повномасштабного вторгнення, майстрині активно беруть участь у волонтерській діяльності. Вони не лише виготовляють для військових унікальні шеврони, кавери та інші обладунки, але й надають підтримку внутрішньо переміщеним особам, організовуючи мистецькі лекції та заняття з арттерапії.

На відкриття виставки завітали міський голова Анатолій Бондаренко та його заступниця Anastasiia Chubina. Анатолій Васильович привітав майстринь, а також вручив Наталії Крамній-Таран медаль «За доблесну працю».

«Галерея наповнена синім та жовтим кольорами. Кольорами національного прапора, що демонструють дух українського народу, з якими сьогодні в бій ідуть наші мужні військові та за які вони стоять міцним щитом проти окупантів, – сказав Анатолій Васильович. – Дякую майстриням, які своєю творчістю збагачують національну культуру та підтверджують нашу ідентичність. Вірю, що подібні події надихають і наших солдатів, які зараз на передовій відстоюють наше право на незалежність. Низький уклін незламним українським військовим. Слава Україні!»

«Кожен експонат цієї виставки переплітається з ідеями патріотизму, відданості рідному краю та бажанням сприяти його розвитку. Майстрині вдало поєднали елементи національної спадщини з сучасними тенденціями, надаючи своїм творам унікальний характер. Завдяки творчому підходу та мистецькій майстерності, ця виставка стала яскравим свідченням об’єднання мистецтва, патріотизму та глибокого розуміння сучасних реалій», - відзначила Анастасія Сергіївна.


« повернутися

Вхід для адміністратора