Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

«Від Лялі до Кралі»

Дата: 14.09.2020 09:07
Кількість переглядів: 19

У рамках проведення культурно-мистецького вернісажу «Черкащина – місце сили, історико-культурного різноманіття і творчості» відбулося відкриття виставки «Від Лялі до Кралі».

Проєкт втілений у життя творчою групою ПНЗ «Багатопрофільний молодіжний центр» ЧМР: педагогом – Галиною Тимошенко, вихованцями та креативними батьками Народного художнього колективу – студії декоративно-прикладного мистецтва «Сходинки»; майстрами громадської організації «Творчий коловрат» та Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

 

Культурна подія «Від Лялі до Кралі» передбачає поширення знань про національний стрій та його елементи, характерні відмінності між різними техніками створення віночків у нашому регіоні. Проєкт присвячений виготовленню традиційних та стилізованих дівочих, весільних та святкових вінків за технологіями, які використовували наші пращури сотні років тому (восковиць, тиснених та висічених вощених квітів, балабонів, пір'я).

Завдяки фондовим зібранням Черкаського обласного краєзнавчого музею та Національного центру народної культури «Музею Івана Гончара» колекція проєкту набула достовірності та виключної автентичності.

 

Проєкт реалізований завдяки Програмі виділення грантів у галузі культури міста Черкаси та покликаний вивчати, відроджувати і популяризувати традиційні техніки створення реплік вінків Черкащини та різних регіонів України.

 

Тематична виставка діятиме до кінця вересня у Черкаському обласному краєзнавчому музеї (вул. Слави, 1).


« повернутися

Вхід для адміністратора