Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах стартували перші регіональні Всеукраїнські змагання «Ігри Нескорених»

Дата: 29.06.2021 09:10
Кількість переглядів: 10

27 червня, ветерани та військовослужбовці з усіє країни на головному стадіоні Черкас змагаються за першість та демонструють містянам та гостям свою мужність, силу волі та витривалість.

Всього у змаганнях взяли участь 131 ветеран та військовослужбовець. Всі учасники обрали кілька дисциплін для виступів. Так, у бігу на дистанціях 100, 400 та 1500 метрів змагатимуться загалом 44 учасника, штовхатимуть ядро – 61, метатимуть диск – 50, стрибатимуть у довжину – 29. У пауерліфтингу виступить 41 ветеран та військовослужбовець, веслувати на тренажерах будуть 84 учасника, ще 40 здобуватимуть медалі у велоспорті на шосе.

«Ми надзвичайно горді з того, що цьогоріч «Ігри нескорених» відбудуться саме в Черкасах. Адже саме центр України, Черкащина, - були колискою усіх визвольних патріотичних рухів та державотворчих починань. І на Сході країни у нинішній війні з першого дня перебувало багато черкащан. Гетьманщина, Коліївщина, Холодноярщина – це наш нескорений дух. Наші ветерани АТО-ООС, частина з яких отримала серйозні травми, але не втратила бойовий дух, - це наш запал і приклад», - підкреслив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

«Коли дивишся на цих мужніх воїнів-спортсменів, які щодня демонструють чудеса самодисципліни і сили волі, розумієш, - український народ справді неможливо здолати, і нам є чим пишатись», - додала заступниця міського голови Анастасія Чубіна.


« повернутися

Вхід для адміністратора