Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

24 лютого – ця дата назавжди закарбується шрамами на наших серцях

Дата: 19.09.2022 09:16
Кількість переглядів: 12

Жорстокість і підступність ворога нас не зламала, лише навпаки – лютий 2022 пробудив таку народну лють, яка мов бурхлива злива пробудила у наших душах щось глибинне: щире прагнення захищати землю, на якій ти народився, стояти горою за СВОЇХ – рятувати переселенців та чотирилапих улюбленців, віддавати останні гроші на пікап для військових чи ліки для поранених.

Ми пам’ятаємо сотні людей під військкоматами та центром переливання крові, волонтерів у Гуманітарному центрі та десятках інших локацій, які самоорганізувалися та готові були надати підтримку один одному.

Пам’ятаємо сотні пляшок для коктейлів молотова, тисячі банок для тушонки на фронт і сотні мішків із піском для барикад.

Ми навчилися створювати протитанкові їжаки та маскувальні кікімори, розрізняти кровоспинні турнікети, види зброї та зрозуміли світову геополітику.

Адже після початку повномасштабного вторгнення Україна стала нарешті країною-суб’єктом, яка надихає світ та дає надію на знищення диктаторів та окупантів. І Черкаси стали частиною цього опору.

Черкаси – місто відважних, давайте подивимося як ми стали такими та пробудили свою любов та гнів.

Цього року, в День Народження Черкас, ми вітаємо все місто в дещо незвичний спосіб. До вашої уваги відеоісторія: «Черкаси. Хроніка війни» https://bit.ly/3f4RCzG .


« повернутися

Вхід для адміністратора