Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Збільшення кількості стипендій, щомісячні премії, створення сучасного спортивного містечка: як у Черкасах продовжують заохочувати до занять спортом

Дата: 08.07.2021 09:16
Кількість переглядів: 19

Виконавчий комітет Черкаської міської ради за ініціативи міського голови Анатолія Бондаренка цього тижня погодив проєкт рішення «Про затвердження міської Програми розвитку фізичної культури та спорту у м. Черкаси на 2022-2026 роки».

Завдяки реалізації Програми 70 провідних спортсменів та їх тренерів зможуть отримувати стипендії міського голови, також за спортивні досягнення тренери отримуватимуть щомісячне преміювання.

Окрім цього, буде реалізовано масштабний проєкт зі створення в приміщенні колишньої тютюнової фабрики Спортивного містечка, де будуть забезпечені належні умови та сучасне обладнання для занять дітей кульовою стрільбою, стрільбою з лука, греко-римською боротьбою, боксом, художньою гімнастикою, важкою атлетикою, настільним тенісом, фехтуванням та веслуванням.

Ще один амбітний об’єкт буде реалізований для ДЮСШ з веслування, спортсмени та тренери якої нарешті отримають веслувальну базу, обладнану відповідно до сучасних вимог. Адже за понад 60 років свого існування база для занять черкаських веслувальників не ремонтувалась і зараз перебуває у занедбаному стані.

«Міська влада останні роки здійснює чіткі стабільні кроки в напрямку розвитку фізичної культури та спорту у нашому місті. Зміцнення та оновлення матеріально-технічної бази спортивних шкіл поступово сприяє популяризації у місті здорового способу життя, молодь отримує не просто можливості для занять спортом та реалізації власних здібностей, але й додаткові фінансові стимули. Ці ж самі стимули отримують і тренери. Майбутнє здорове покоління – це основа розвитку нашого міста та держави, і Черкаси завжди ставлять собі високу планку, яка обов’язково буде досягнута», - зазначає заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Остаточне рішення – за депутатами.

На фото: Проєкт оновленої спортивної бази ДЮСШ з веслування.


« повернутися

Вхід для адміністратора