Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку

Дата: 06.04.2021 09:20
Кількість переглядів: 19

International Day of Sport for Development and Peace – порівняно нове свято в календарі міжнародних та всесвітніх дат, встановлених Організацією Об’єднаних Націй. Рішення відзначати це свято Генеральна Асамблея ООН прийняла 23 серпня 2013 року. Саме цей день обрано не випадково, адже 6-го квітня 1894 року у місті Афіни розпочалися І Олімпійські ігри сучасності.

Україна щороку активно долучається до відзначення цього свята, розуміючи, що спорт має унікальну силу для того, щоб сприяти об’єднанню людей навколо миру, дружби та розвитку.

Фізкультура і спорт – невід’ємна частина національної культури і здоров’я нашої держави. Фізичні вправи здавна були звичними в побуті українського народу. Святкові народні ігри, їзда верхи, кулачні бої, плавання, біг, веслування, підняття ваги мали величезну популярність. Свого часу саме з них виросла система фізичної підготовки запорізьких козаків, які вирізнялися неабиякою силою, влучністю та витривалість.

Спорт не зважаючи на максимальний накал зусиль і емоцій, однозначно є абсолютно мирною і корисною діяльністю, яка об’єднує нації та народи навколо єдиної спільної мети – здорове майбутнє суспільства.


« повернутися

Вхід для адміністратора