Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаська школярка записала кавер на пісню «Ой у лузі червона калина» чотирма мовами

Дата: 29.07.2022 09:25
Кількість переглядів: 14

Учні нашого міста підтримують державу і продовжують всьому світу говорити правду про війну. Те, що у Черкасах живуть надзвичайно талановиті люди - факт беззаперечний. І ці таланти плекаються з юного віку. Шкода, що замість літнього відпочинку та фестивалів, діти бачать війну, проте, вони максимально використовують власні таланти задля наближення Дня Перемоги.

Наша юна зіркова вокалістка Марія Новак, яка за свої численні музичні перемоги отримує стипендію Президента України, наразі тимчасово перебуває у Німеччині, звідки щохвилини наближає нашу Перемогу. Учениця СШ №28 ім. Т.Г Шевченка та вихованка Черкаський міський Палац Молоді з перших днів війни почала збирати кошти для ЗСУ.

За її ініціативи у м. Штутґарді був проведений благодійний ярмарок-продаж виробів художньої творчості, а зібрані кошти передали для госпіталю. Марія відкривала виставку та співала для присутніх українські пісні.

І ось днями вона записала кавер на пісню «Ой у лузі червона калина» чотирма мовами, аби світ вчергове почув те, що Україна бореться і обов’язково переможе.

Дівчина також взяла участь творчих акціях: «З Україною в серці», «Україна понад усе» та «StandWsthUkraine», запустила фоточелендж «Вишиванка-код української нації», долучилась до челенджу Ліги старшокласників Черкащини «Усе буде Україна», «Борітеся-поборете» до Дня народження Т.Г. Шевченка, виконала власну версію гімну України. Взяла участь в Українському фольклор-ярмарку до Дня Державності України в м. Людвігсбурзі та у мітингах на підтримку України у м. Штутґарді.

Марія продовжує здобувати творчі перемоги – вона стала кращою на благодійному Міжнародному фестивалі-конкурсі «Україна єднає світ».

Разом наближаємо День нашої Перемоги!


« повернутися

Вхід для адміністратора