Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

До дня народження Шевченка у 28-й школі провели всеукраїнську онлайн-конференцію

Дата: 10.03.2021 09:34
Кількість переглядів: 12

Всеукраїнська  учнівська мовно-літературна онлайн-конференція «Творчість Т. Г. Шевченка у вимірі  сучасної доби» присвячена 207-й річниці з дня народження велета українського духу, геніального поета і художника, національного пророка відбулася 9 березня у 28-й черкаській спеціалізованій школі, повідомляють у закладі .

Захід є традиційним та проводився вже вдванадцяте. Цього року конференція вперше проведена у онлайн-форматі.

Активними учасниками конференції стали учителі та учні Черкаських спеціалізованих шкіл №18, 33, 28, загальноосвітніх шкіл № 15, 30, 26, 22, Першої міської гімназії, гімназії №9, Черкаського НВК №34, Гуманітарно-правового ліцею. Також зі своїми дослідницькими роботами завітали й делегації з Інноваційного ліцею «I-school» м. Києва, Смілянського НВК ім. В.Т. Сенатора, Канівської школи №1 ім. Т.Г. Шевченка та гімназії ім. І. Франка, Звенигородської школи ім. Т.Г. Шевченка, Шевченківської спеціалізованої школи, Родниківської школи Уманського району,  Спеціалізованої школи №5  імені Л.Бугаєвської, Кременчуцького району Полтавської області, Лозуватської школи ім. Т.Г. Шевченка Криворізького району Діпропетровської області, НВК «Софія» м. Львова.

Учасників конференції  привітав директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин.

Символічним стало включення із залу засідань Музею Тараса Шевченка, що на Чернечій горі в Каневі. Генеральна директорка Шевченківського національного заповідника  «Тарасова гора», письменниця, науковиця Валентина Коваленко звернулася до присутніх й говорила про завжди сучасного і доречного Кобзаря, про те, що глибину його слова, унікальність думки, непересічність життєвої долі, давно визнаної у всьому світі. За її словами, Шевченкове слово є опорою і натхненням для громадянського поступу сучасників.  

Відзначимо, що усі роботи учасників конференції високого рівня та представлені у різних сучасних та класичних форматах: це і відео, й інтерактивна мапа, і глибокі наукові дослідження родоводу Шевченка, цікаві дослідження його творчості в сучасному живописі й музиці, ґрунтовні дослідження «Келебердянські шляхи Кобзаря», натхненний виступ «Український супергерой» та багато інших.

Наприкінці конференції усі охочі змогли висловити свою думку сприводу проведеного заходу та були відзначені сертифікатами, які отримали у онлайн-режимі.


« повернутися

Вхід для адміністратора