Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Стажування в міській раді та гра «Модель ООН», - як цього року будуть стимулювати та підтримувати учнівську молодь

Дата: 14.01.2022 09:36
Кількість переглядів: 21

У департаменті освіти та гуманітарної політики відбулось перше в цьому році засідання учнівської міжпарламентської асамблеї. Основні питання, які розглядались, – це проведення імітаційної дипломатичної гри «Модель ООН» та впровадження ініціативи заступниці міського голови Анастасії Чубіної щодо стажування учнівської молоді в органах місцевого самоврядування.

Черкаська учнівська молодь надзвичайно активна, окремо від навчання вона проводить різнопланові пізнавальні ігри, де навчається фінансовій грамотності, дипломатії та управлінським тонкощам та продукує різні ідеї корисних для міста проєктів.

У департаменті освіти та гуманітарної політики постійно підтримують та допомагають ініціативним юнакам та дівчатам.

Так, уже восьмий рік поспіль активна учнівська молодь міста грає в імітаційну дипломатичну гру «Модель ООН», власне, під час якої діти навчаються основним принципам дипломатії, пробують себе в ролі політичних арбітрів та беруть участь в обговоренні поточних питань, які стоять на порядку денному в ООН. За рахунок імітації діяльності ООН, на прикладі роботи різних органів організації, учасники дізнаються про проблеми в різних регіонах світу та шляхи їх вирішення ООН. Цьогоріч в лютому черкаські школярі розглядатимуть питання у рамках теми протидії пандемії та узгодження дій різних країн у даному напрямку.

Також, наприкінці минулого року була прийнята Програма розвитку загальної середньої освіти м. Черкаси на 2022-2027 роки, однією із новацій якої є підтримка розвитку учнівського самоврядування. В рамках цього планується проведення стажування в органах місцевого самоврядування для активної учнівської молоді, яке дасть можливість юним черкасцям познайомитись із роботою органів місцевого самоврядування зсередини, спробувати себе в ролі посадовців та навіть реалізувати свої ініціативи.

Стажування буде проводиться для лідерів учнівського самоврядування закладів загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти міста.

Слід зауважити, що стажування не буде заважати навчанню, адже відбуватиметься у позаурочний час. Учні зможуть спробувати себе у ролі і спеціалістів і керівників, та навіть у ролі міського голови.

«Одне з основних завдань влади – це всебічна підтримка та розвиток молоді. Черкаська молодь надзвичайно активна та цілеспрямована, ми вже неодноразово в цьому переконувались. Ми хочемо, щоб юні черкасці побачили життя міста з іншого ракурсу, усвідомили, які можливості відкриваються для тих, хто хоче в дорослому віці залишитись в Черкасах і працювати на благо нашої громади, побачили, як власне працює такий великий механізм, як міська рада, та як реалізовуються всі, навіть маленькі, проєкти. До того ж, молоді черкасці часто й самі мають унікальне власне бачення щодо розвитку нашого міста у різних сферах та напрямах, і їхні цінні ідеї та пропозиції стануть додатковим рушієм для вдосконалення самоврядування», - відзначає Анастасія Чубіна.

Посадовиця наголосила, що під час стажування учні будуть розробляти свої ініціативи, які б хотіли реалізувати в місті, а з них конкурсна комісія за результатами стажування обере проєкт одного з учнів, який отримає грант на реалізацію.


« повернутися

Вхід для адміністратора