Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах розроблять нове Перспективне меню для закладів освіти

Дата: 19.04.2021 09:38
Кількість переглядів: 25

Майже місяць, як Кабінет Міністрів затвердив нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах відпочинку та оздоровлення, які мають почати діяти уже з першого вересня цього року.

Постанова передбачає порядок організації харчування, відповідно до якого засновники та керівники закладів освіти й дитячих закладів оздоровлення та відпочинку можуть обрати найефективнішу модель організації харчування з урахуванням особливостей закладу — кейтеринг, здача харчоблоку закладу в оренду для організації харчування дітей та власними силами закладу.

Також передбачено, що структура харчування буде побудована з урахуванням рекомендацій ВООЗ щодо принципів здорового харчування та з урахування фізіологічних потреб дітей в основних харчових речовинах та енергії.

Так, наразі у Департаменті освіти та гуманітарної політики створена широка робоча група, яка буде розробляти нове Перспективне меню для дошкільних навчальних закладів та закладів загальної середньої освіти міста відповідно новим нормам. До групи увійшли лікарі дієтологи та ендокринологи, технологи, працівники держпродспоживслужби, науковці, та інші фахівці, які розуміються на організації харчування дітей. Нове меню буде винесене на обговорення громади, аби батьки могли внести своі? корегування та пропозиціі?.

«Це меню дошкільних навчальних закладів в першу чергу буде відрізнятися від попереднього тим, що з раціону дітеи? до 3-ох років буде повністю вилучении? цукор, зменшена кількість солі в стравах, більше не буде квашених овочів, повністю вилучать сосиски, яловии? язик та печінку, тобто все те, що діти і так не люблять і?сти. Меню буде сезонним, спланованим по циклах, що включатимуть чотири тижні. Тобто одні і ті самі страви не повторюватимуться, наприклад, весною і влітку, і в межах сезону будуть готуватись практично раз на місяць», - зазначає заступниця міського голови Анастасія Чубіна.


« повернутися

Вхід для адміністратора