Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Global Teacher Prize Ukraine продовжує збір історій про героїв-освітян

Дата: 21.09.2022 09:41
Кількість переглядів: 12

Національна премія Global Teacher Prize Ukraine продовжує збирати історії про героїв освітнього фронту, щоб розповісти про них Україні та світу. Деякі з цих історій українці побачать 2 жовтня, у День вчителя, в ефірі національного телемарафону.

Замість визначення фіналістів та переможців організатор премії — громадська спілка «Освіторія» покаже мужній та хоробрий портрет вчительства, який втілюється реальними героями, а саме:

вчителями, які вступили до лав ЗСУ і зараз воюють на фронті;

освітянами, які стали волонтерами під час війни;

педагогами, які навчають дітей у складних умовах — у бомбосховищах, під гул сирен;

вчителями, які чинять опір на окупованій території;

змінотворцями, які попри все знаходять нові способи викладання і розвивають освіту в Україні.

Кожна історія — це символічна подяка всьому вчительству за їхній внесок. Зараз ці історії вже публікуються на сторінках премії у Facebook та Instagram, їх транслюють на телебаченні та радіо. Щоб закарбувати в пам'яті ці історії, «Освіторія» працює над збірником «100 героїв освітнього фронту», який вийде двома мовами — українською та англійською. Відправити історію про свого героя може кожен охочий на сайті Global Teacher Prize Ukraine до 30 листопада включно.

В Україні національну премію Global Teacher Prize Ukraine засновано у 2017 році ГС «Освіторія». Цьогоріч премія відзначатиме героїв освітнього фронту, які виборюють майбутнє для українських дітей.


« повернутися

Вхід для адміністратора