Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Перша зміна стажерів зустрілися зі своїми керівниками

Дата: 31.01.2023 09:45
Кількість переглядів: 16

На зустрічі були присутні міський голова Анатолій Бондаренко, профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна та керівники департаментів, структурних підрозділів та комунальних підприємств. Діти мали змогу особисто з ними поспілкуватися та поставити запитання, які їх цікавили.

«Це честь зустрічати тут дітей, на яких ми покладаємо майбутнє нашого міста і майбутнє нашої країни. Зараз ми живемо у складний період, тому наше головне завдання робити все для нашої перемоги, заради вас. Адже вам будувати нову країну, з новими перспективами, з європейським вектором розвитку, де перемагати будуть демократичні цінності. Я очікую після стажування почути від вас нові ідеї з розвитку міста», - звернувся до стажерів Анатолій Бондаренко.

Зокрема учасники заходу обговорили організацію стажування та як обиратимуться 5 кращих стажерів.

Тож, за словами заступниці, діти повинні простажуватися мінімум 6 годин – по 2 години на тиждень. А вже куратор кожного підрозділу буде особисто формувати програму, ураховуючи побажання учнів.

Після стажування, керівники практики поставлять бали за такими критеріями: відвідування, генерація ідей, зацікавлення в роботу і т.д.

Далі кожен напише мотиваційне есе (де розповість про плюси й мінуси практики, вкаже мотивацію стажування з міським головою, розповість про свої ідеї, які б хотіли реалізувати в місті), а конкурсна комісія виставить бали.

5 учнів, які наберуть найбільше балів зможуть простажуватися у міського голови Анатолія Бондаренка і перейняти досвід органів місцевого самоврядування у місті-побратимі Вальмієра.

«Приємно, що у нас така активна молодь. Адже, вже на першій зустрічі поставили багато цікавих запитань міському голові, щодо роботи міста загалом. Ми, як представники влади, хочемо не тільки показати дітям, як працюють органи місцевого самоврядування, а й як загалом функціонує місто», - розповідає Анастасія Чубіна.

Сьогодні наші Збройні сили України борються за те, щоб усі ці амбітні діти мали змогу навчатися й розвиватися. Загалом 132 учні нашого міста пройдуть стажування в органах місцевого самоврядування, обираючи різні напрями.

«Я обрала для стажування департамент охорони здоров’я та медичних послуг, тому що мрію працювати у сфері медицини. На мою думку, така практика – це чудовий досвід, що знадобиться мені у майбутньому», - коментує Іванна, учениця 10 класу однієї зі шкіл міста.


« повернутися

Вхід для адміністратора