Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

«Вишиванкова родина Черкас» об’єднує тих, хто наближає перемогу

Дата: 19.05.2022 09:49
Кількість переглядів: 23

Директори шкіл – стали дбайливими господинями, які прихистили біженців у класах, де донедавна ще лунав дитячий сміх, кухарі, які раніше готували лише для учнів – днями і ночами невпинно готували їжу і для переселенців, і для військових, спортсмени, які мужньо піднялись та пішли воювати, журналісти, які стали волонтерами, та врешті решт переселенці, які ще місяць тому тікали від пострілів – оговтались та почали працювати уже в нашому місті…

Ця війна змінила життя абсолютно всіх українців, всі об’єднались, перепрофілювались, згуртувалась та почали допомагати наближувати нашу Перемогу.

Сьогодні, як ніколи, ми всі зрозуміли цінність кожної хвилини нашого життя та навіть найменших миттєвостей радості та щастя, які ці самі хвилини нам дарують. Саме тому ми не втомлюємось придумувати нові способи, аби висловити подяку всім людям, які з першого дня війни допомагають наближати Перемогу.

Напередодні Дня вишиванки управління культури спільно з відділом іміджевих проєктів департаменту організували надзвичайно емоційну «вишиванкову» фотосесію для містян, які безсумнівно роблять внесок у нашу спільну Перемогу. Локацію для зйомок вибрали символічну - Галерею народного мистецтва, дякуємо Ользі Мартиновій за допомогу. Реалізувати фотопроєкт допомогла черкаська фотографиня Вікторія Царенко.

Кожен із наших учасників фотопроєкту перетворився на ошатного гарно вбраного пана та панянку й на декілька годин змогли забути про війну, аби привітати всіх черкасців із Всесвітнім днем вишиванки та показати справжню українську красу, яку жоден ворог не зміг знищити та стерти з нашої пам’яті.

«Зараз свої «довоєнні» професії учасники фотопроєкту майже забули, проте щоденно ми бачимо той внесок і ту важку моральну та фізичну працю, яку вони роблять задля наближення нашої перемоги. Ця емоційна фотосесія – подарунок від міської влади. Сьогодні, у Всесвітній день вишиванки, ці портрети зможе побачить усе місто. Переконана, що ці фото, які вони потім отримають у подарунок, стануть не лише справжнім оберегом їхніх родин, але й стануть сімейними реліквіями, які вони зможуть передавати з покоління в покоління, як символ нашої незламності та Перемоги», - зазначає заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Тож, сьогодні у сквері Юністю всі охочі черкасці та гості міста зможуть познайомитись з нашими учасниками, адже з 11:00 години ми презентуємо фотопроєкт «Вишиванкова родина Черкас».

Також, кожен гість зможе сам стати учасником благодійної фотосесії, що відбуватиметься у сквері з 13.00 год. до 18.00 год. Детальніше: https://bit.ly/3FQpVUv

Бобров Сергій, Заслужений артист України, актор Черкаського драматичного театру імені Т.Г.Шевченка.

Майже з самого початку війни є активним волонтером у Гуманітарному центрі Черкаської міської ради. Сергій допомагає людям, які потрапили в біду через війну. Допомагає як фізично, так і морально: виконує завдання Гуманітарного центру та дає концерти.

Гуріненко Лариса Аркадіївна, ДНЗ «Черкаське вище професійне училище» (старший майстер).

Лариса організувала на базі училища процес приготування їжі для ЗСУ та внутрішньо-переміщених осіб.  Згуртувала навколо себе волонтерів: жителів Черкас, працівників закладу та переселенців. Разом вони з початку війни приготували вже майже півмільйона порцій.

Побиванець Леся Вікторівна,  Керівниця художньої студії «У колі друзів», голова ГО «Країна дитинства».

Від початку війни Леся стала волонтером і допомагає "Центру допомоги армії" та іншим організаціям. Вона допомагає внутрішньо-переміщеним особам, організовує харчування захисників, збирає різноманітну гуманітарну допомогу.

Хамаза Вікторія, Журналістка UA:Суспільне.Черкаси, волонтерка.

З початку повномасштабного вторгнення як волонтерка організувала один із найбільших гуманітарних центрів у Черкасах (гімназія №9)/ Крім цього Вікторія постійно займається збором необхідних речей для українських військових та їздить як журналіст у "гарячі точки" фронту.

Осичнюк Дмитро Володимирович, Осичнюк Артемій Володимирович, Осичнюк Антоній Володимирович, Осичнюк Леонтій Володимирович, Гурт SPIV BRATIV.

Вони називають себе "черкаська четвірка" - чотири брати-музиканти, які разом творять пісні. Дмитро, Артемій, Антоній та Леонтій Осичнюки від почаку війни створили не один хіт, що оспівує мужність українців та поразки ворогів. Пісня хлопців про знищення російського воєнного корабля "Масква" уже наблара 2 мільйони переглядів у соцмережі "TikTok".

Шенцова Ольга Миколаївна, Шенцов Володимир Дмитрович, Шенцов Максим Володимирович, переїхали з Харкова та вже працюють в медичних закладах Черкас.

Їх рідне місто - Харків. Там Володимир та Максим працювали в галузі стоматології, а Ольга - акушером-гінекогологом. З початком повномасштабної війни родина змушена була покинути рідне місто. Їх гостинно прийняли в Черкасах, де вони тепер живуть.

Перцева Олена Володимирівна, Завідувач Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №34 «Дніпряночка».

Від початку війни організувала волонтерський колектив із працівників садочку та батьків вихованців. Волонтери готували їжу для військових та переселенців, збирали речі для них, готували матеріали для плетіння маскувальних сіток.

Коваленко Оксана Петрівна, Директор Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №33 ім. В. Симоненка.

Від початку війни організувала прихисток для внутрішньо-переміщених українців/ У школі облаштували місця для проживання та дозвілля переселенців, збирали речі для них та всіляко допомагали.

Овчаренко Ірина Юріївна, Директор Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №32.

Від початку війни організувала прихисток для внутрішньо-переміщених українців/ У школі облаштували місця для проживання та дозвілля переселенців, збирали речі для них та всіляко допомагали.

Курська Ольга Станіславівна, Художниця, викладачка образотворчого мистецтва.

Поєднує роботу із волонтерством: плете маскувальні сітки, "кікімори", проводить безкоштовні майстер-класи. З початку війни створила картини, які відображають опір українців.

Тябут Яна, Засновниця благодійного фонду "Доброкіт".

Від початку повномасштабної війни безліч тварин залишилися без господарів чи отримали поранення. Яна організувала в Черкасах прийом котів, яких вивозили з окупованих територій. Крім цього вона допомагає військовим, збираючи кошти на необхідне спорядження.

Уралова Тетяна Миколаївна, Прес-служба ГУ ДСНС України у Черкаській області.

До війни жила в Маріуполі та була головним редактором місцевого каналу ТБ7. Співпрацювала з ТРК Україна, ICTV та СТБ. У березні Тетяна вирвалася із окупованого Маріуполя і згодом приїхала до Черкас і тепер є частиною нашої міської родини.

Щербатюк Роман, Інтерконтинентальний чемпіон світу з кікбоксингу, майстер спорту міжнародного класу, входить до складу штатної збірної команди України.

Від початку війни Роман взяв до рук зброю та в лавах ЗСУ стояв на обороні Луганщини. Зараз Роман готується до міжнародних змагань і там буде виборювати й спортивні перемоги для України.


« повернутися

Вхід для адміністратора