Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Старшокласникам у Черкасах передають базові знання із тактичної медицини

Дата: 15.11.2022 09:49
Кількість переглядів: 11

Завершився перший тиждень проєкту відділу національно-патріотичного виховання, на якому школярів ознайомили зі складом військової аптечки та особливостями її застосування. На заняттях є й практична частина: учнів навчають, як правильно евакуювати пораненого та робити серцево-легеневу реанімацію.

Як відзначила заступниця міського голови Анастасія Чубіна подібного роду заняття провадяться в черкаських школах вперше і в даний час є як ніколи актуальними.

«Навіть у мирному житті знання про першу домедичну допомогу можуть стати у пригоді, а під час війни вони можуть врятувати життя, тому такі уроки надзвичайно важливі», - переконана заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна.

В той же час начальник відділу молоді та національно патріотичного виховання Віталій Козир зазначає, що мінімальні теоретичні знання можуть знадобитись у повсякденному житті і в мирний час, а воєнний – збільшити шанси на виживання.

Окрім занять, навчальним закладам передали посібники, розроблені Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури «У разі надзвичайної ситуації або війни».


« повернутися

Вхід для адміністратора