Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Фінансову грамотність учнівської молоді міста будуть розвивати з вересня

Дата: 07.05.2021 09:50
Кількість переглядів: 18

Меморандум про співпрацю між Черкаською міською радою та «Rotary Club Kyiv International» сьогодні підписала заступниця міського голови Марина Гаркава та президентка клубу Оксана Тюпа. Метою Меморандуму є розвиток взаємовигідної та довгострокової співпраці між міською владою та Rotary Club, яка дасть можливість розвивати фінансову грамотність серед черкаської учнівської молоді.

Так, в рамках цієї співпраці у Черкасах з вересня у п’яти пілотних школах міста почнуть проводити для учнів старших класів гру «Cash flow» - Грошовий потік за методом Марка Садовського. Далі планується розширити список шкіл, де буде проводитися ця гра.

Основна суть гри полягає у тому, щоб у вигляді ігрового тренінгу занурити учасників у реальні життєві ситуації для розуміння зокрема й поняття грошей, навіщо вони потрібні, розуміння фінансової грамотності та інвестування. Також завдяки професійному тренеру учасники гри зможуть бачити свої плюси і мінуси на шляху досягнення поставлених цілей. Тобто ця методика дає можливість через гру бачити розгорнуту картинку життя кожного учасника-учня, який зробивши з допомогою тренера висновки, буде напрацьовувати корисні навички у реальному житті. 

«Надважливо навчати наших дітей у школах саме тим навичкам, які будуть корисні їм у подальшому житті. Фінансова грамотність, лідерські якості, бізнесові навички - є одними із базових кейсів, які мають бути у сучасної молоді. Переконана, що для дітей це буде надзвичайно цікаво та корисно», - говорить заступниця міського голови Марина Гаркава.

Співпраця міської ради з та «Rotary Club Kyiv International» фактично розпочалась ще минулого року, коли до Черкас вперше привезли цю гру з фінансової грамотності по методу Марка Садовського «Cash flow». Вона надзвичайно сподобалась як педагогам шкіл, так і молоді, яка тоді вперше взяла у ній участь. Починаючи з грудня, велася підготовка 30 ведучих гри, які набували ігрової практики та здавали відповідні тести.

«Сьогоднішнє ж підписання Меморандуму є хорошим продовженням співпраці та новою можливістю до впровадження і популяризації серед молоді трансформаційних ігор, які націлені саме на розвиток фінансової грамотності. Адже дійсно, молодь ще зі школи має розбиратись у економічних процесах, уміти правильно розпоряджатись фінансовими потоками та правильно їх формувати, заради того, щоб в майбутньому створювати успішний бізнес, розвивати політику громади міста та і в цілому економіку держави», - говорить Марина Гаркава.

Підготовка ведених, тренерів, друк самих ігор для шкіл, - все це буде проводитись за рахунок грантових коштів, спрямованих «Rotary Club Kyiv International».

«Наша місія – це підняття добробуту нації завдяки тому, що діти, підлітки та дорослі навчаються фінансовим інструментам накопичення, інвестування, перерозподілу, створення фінансової подушки, сімейного буджету та його ведення, - це все те, чому навчаються під час гри «Cash flow», або її аналогу, який був розроблений українською мовою та адаптований під українські реалії. Ми дуже вдячні, що Черкаси готові перейняти цей досвід та впроваджувати його для учнівської молоді міста», - говорить Оксана Тюпа.


« повернутися

Вхід для адміністратора