Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах відбувся конкурс гітарного мистецтва

Дата: 23.05.2023 10:12
Кількість переглядів: 29

V Всеукраїнський студентський та учнівський конкурс гітарного мистецтва «Fiesta», організований Черкаською дитячою школою мистецтв ім. Валентина Талаха за підтримки департаменту освіти та гуманітарної політики, відбувся на базі Черкаського міського Будинку культури ім. Івана Кулика.

У цьому році конкурс проводився у двох форматах: очному та дистанційному. У ньому взяли участь 113 учасників з 15 областей України. Конкурсанти мали можливість продемонструвати свої таланти як сольні виконавці, так і в складі різних колективів.

Для оцінки виступів учасників конкурсу, організатори запросили видатних професіоналів у якості членів журі:

Андрій Брагін - викладач вищої категорії КПСМНЗ Харківської хорової школи, лауреат всеукраїнських и міжнародних конкурсів, співзасновник та учасник Харківського гітарного квартету, викладач по класу гітари Харківської Державної Академії Культури.

Ялоза Антон Генадійович - лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Викладач вищої категорії Дніпропетровської академії музики ім. М.Глінки. Член Дніпропетровської асоціації гітаристів Національної всеукраїнської музичної спілки.

Лілія Олександрівна Герасимчук –викладач-методист вищої категорії по класу гітари Київської дитячої музичної школи № 22. Лауреат Міжнародного конкурсу композиторів «Сім нот –шість струн» , неодноразовий  дипломант Міжнародного конкурсу композиторів для гітари «ГітАрт». Учасник ансамблів «Палітра» та «Лілея»,  неодноразовий лауреат Міжнародних та  Всеукраїнських конкурсів. Композитор та аранжувальник творів для гітари.

Анна Ковальова - викладач по класу гітари Черкаського музичного училища, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Голова журі Хорошавіна Олена Анатоліївна -  доцент ОНМА ім. А.В. Нежданової, кандидат мистецтвознавства, лауреат міжнародних конкурсів, член президії Асоціації гітаристів України Всеукраїнської музичної спілки, Голова Одеського клубу гітаристів та громадської організації «Одеський гітарний провисінь».

13 травня після прослуховування учасників у номінації «солісти» у форматах очної та дистанційної участі, відбулися майстер-класи від членів журі Антона Генадійовича Ялози та Андрія Сергійовича Брагіна.

У неділю, 14 травня, після прослуховування учасників у номінації «ансамблі», Лілія Олександрівна Герасимчук та викладачі Черкаської дитячої музичної школи № 1 ім. М. Лисенка, Сергій Миколайович Рябоконь та Вадим Валерійович Пархоменко, представили свої нотні збірки під загальну аудиторію, що викликало значний інтерес серед колег.

Після напруженого відбору та довгих дебатів, журі визначило переможців у різних категоріях. Їм були вручені почесні відзнаки, дипломи та спеціальні призи.

Всеукраїнський студентський та учнівський конкурс  гітарного мистецтва «Fiesta» створив можливість учасникам поспілкуватися з іншими гітаристами та обмінятися своїм досвідом. Він став значущою подією у музичному житті України, сприяючи розвитку талантів та поширенню гітарної культури у нашій країні.

Вітаємо учасників та переможців!

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора