Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаські одинадцятикласники відзначили свій випускний Маршем подяки!

Дата: 10.06.2023 10:14
Кількість переглядів: 22

Випускний вечір - незабутня подія в житті кожної людини, яка символізує завершення шкільної епохи і початок нового етапу життя.

Зазвичай школярі з нетерпінням чекають на випускний бал, але уже другий рік поспіль українські випускники є свідками змін, спричинених повномасштабною війною, яка триває на їхній Батьківщині.

Тому, у цьому році одинадцятикласники всіх шкіл міста вирішили відмовитися від традиційних святкувань, і замість цього об’єдналися, щоб створити «Марш подяки» та висловити свою підтримку і вдячність Збройним Силам України за майбутнє, яке в них буде в мирній країні. Цей захід став втіленням їхньої безмежної шани та глибокої поваги до наших військовослужбовців.

В ході заходу разом із міським головою Анатолій Бондаренко, начальником Черкаської ОДА Ігор Табурець, секретарем міської ради Yury Trenkin першим заступником міського голови Сергій Тищенко та заступниками міського голови Анастасія Чубіна, Марина Гаркава і Віктор Беззубенко випускники поклали квіти до Меморіального комплексу пам’яті учасників АТО, а також до пам’ятника «Борцям за волю України», щоб згадати про тих, хто віддав своє життя за незалежність та свободу нашої країни.

Також у цей вечір випускники отримали особливе відео-вітання від військових з Бахмуту, Херсонської області та Кремінної. Ці вітання були надзвичайно значущими для учнів, оскільки вони почули слова підтримки та вдячності з самого фронту. Привітання наших воїнів стали доказом того, що незважаючи на віддаленість та труднощі, герої на передовій не забувають про молоде покоління, яке стоїть на порозі нового життя.

«Цим маршем наші школярі висловили вдячність за майбутнє, яке обовʼязково в них буде в мирній країні. Вдячність нашим воїнам та кожному, хто підтримує Україну і робить все задля найшвидшої перемоги над рашистськими окупантами», - відзначив Анатолій Васильович.

Наприкінці цієї події, випускники всіх шкіл міста Черкаси разом виконали музичну композицію, яка стала завершальною нотою в «Марші подяки», що об'єднав випускників, військових та всю спільноту у спільному прагненні до кращого майбутнього.

«Наші випускники, є не лише символом нашого майбутнього, але й нашою надією. У ваших успіхах і зростанні ми бачимо нашу спільну перемогу. Ваші досягнення є міцним стимулом для нас працювати ще наполегливіше, щоб створювати мирне і процвітаюче майбутнє для вас і всієї нашої нації. Нехай кожен крок, який ви робите у своєму житті, буде наповнений радістю, задоволенням і досягненнями. Нехай щастя супроводжує вас у всіх ваших зусиллях і мирне небо завжди буде над вами», - відзначила профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Марш подяки показав, що навіть у важкі часи, українська молодь не забуває про тих, хто стоїть на передньому краї захисту, і що вони готові підтримати військових в будь-який час. Подвиг наших співвітчизників є прикладом для наслідування і підтверджує, що українці вірять у силу та майбутнє своєї держави.


« повернутися

Вхід для адміністратора