Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаські вихованці позашкілля цьогоріч здобули понад 1400 перемог, з них 200 – на міжнародному рівні

Дата: 01.09.2021 10:20
Кількість переглядів: 12

Позашкільна освіта учнів є не менш важливою за шкільну освіту, адже її правильний вибір не лише допоможе кожній дитині повірити у власні здібності, розкрити прихований потенціал, набути додаткових цікавих знань та практичних навичок, але й вплине на подальший вибір професії.

«Сміливо можна говорити про важливість створення умов для зайнятості дітей та молоді в позаурочний час. Створення різнопрофільних гуртків допоможе кожній дитині повірити у свої здібності та розкрити власний потенціал. Лише замисліться над статистикою 2021 року: 203 вихованці позашкільних навчальних закладів Черкас 203 стали переможцями змагань Міжнародного рівня, 971 – Всеукраїнського, 263 - обласного рівня», - наголосив під час щорічної серпневої конференції освітян в.о. директора департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов.

Він також зазначив, що, незважаючи на такі значні досягнення, керівникам закладів позашкільної освіти необхідно постійно аналізувати популярність серед дітей існуючих гуртків та своєчасно вносити необхідні актуальні зміни щодо відкриття нових або закриття застарілих, а також – збільшення кількості груп або змін вікових груп.

В свою чергу заступниця міського голови Анастасія Чубіна наголосила, що основними завданнями міської влади на наступний навчальний рік є розвиток закладів позашкілля.

«Ми ставимо перед собою і перед вами чотири важливих завдання: це оновлення матеріально технічної бази, адже всі заслуговують працювати в сучасних та гарних умовах; розвиток мережі закладів; створення сучасної електронної системи обліку усіх учнів, які, власне, охоплені системою позашкільної освіти міста, та створення програми стимулювання виплат для молодих спеціалістів до 35 років, які працюють у закладах позашкілля, адже для нас важливо зберегти молоду і гарячу кров, важливо їх підтримати, заохотити та мотивувати», - відзначила заступниця.

Принагідно нагадуємо, що у нашому місті працює 5 позашкільних навчальних закладів: «Центр дитячої та юнацької творчості», «Міська станція юних техніків», «Центр туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді», «Клуб юних моряків з флотилією» та «Багатопрофільний молодіжний центр». Батькі будуть приємно здивовані різноманіттям гуртків, але саме завдяки цьому і розкриється багатогранність всіх талантів ваших дітей!


« повернутися

Вхід для адміністратора