Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У місті відбувся перший Фестиваль інноваційних технологій в галузі освіти

Дата: 07.04.2023 10:22
Кількість переглядів: 15

Вперше у місті Черкаси відбувся Фестиваль інноваційних педагогічних технологій. Програма фестивалю складалася з питань, що найбільше хвилюють педагогів, і тем, які були б цікаві та корисні їм у сьогоденні.

Захід відбувся в одному з навчальних закладів міста, де понад 300 освітян мали змогу ознайомитись з інноваційними підходами до подолання освітніх втрат у період військової агресії та пандемії, якістю освітніх послуг, новітніми шляхами формування державної політики в сфері освіти України, видами захисту авторських прав в сучасному цифровому світі, шляхами подолання освітніх навчальних втрат під час війни та багато чого іншого.

На захід завітали міський голова Анатолій Бондаренко, начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна, представники Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», департаменту освіти та гуманітарної політики, Центру професійного розвитку педагогічних працівників, керівники закладів освіти їх заступники, практичні психологи та представники громадських організацій.

«Сьогоднішній фестиваль – це ще один доказ того, що наша нація найсильніша та непереборна. Адже і в такий важкий час ми дбаємо про освіту, розвиток та навчання нашого молодого покоління. Мені надзвичайно приємно, що освітяни нашого міста прагнуть до вдосконалення своїх знань та намагаються знаходити нові креативні методи надання освітніх послуг», - відзначив Анатолій Васильович у своєму вступному слові перед початком заходу.

Загалом захід був розділений на дві частини, під час першої всі присутні змогли прослухати лекції на найбільш актуальні теми сьогодення від начальника Управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерія Данилевського, ректора КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталії Чепурної, начальниці управління Державної служби якості освіти у Черкаській області Оксани Компанієць та начальника Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Юрія Кононенка.

Після свого виступу Юрій Григорович вручив Подяки Міністерства освіти та науки України за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий особистий внесок у сфері освіти і науки України:

 Чубіній Анастасії Сергіївні, заступниці міського голови;

 Бєлову Богдану Олександровичу, директору департаменту освіти та гуманітарної;

 Євчак Надії Володимирівні, заступниці директора департаменту – начальниці управління освіти департаменту освіти та гуманітарної політики;

Литовченко Наталії Володимирівні, завідувачці ДНЗ №22 «Жайворонок»;

Крату Анатолію Вікторовичу, заступнику директора Черкаської гімназії №9 ім. О.М. Луценка.

Нагрудним знаком «Відмінник освіти» нагороджено Полозенко Світлану Василівну, вчительку української мови та літератури Черкаської гімназії №9 ім. О.М. Луценка.

А також Грамотами Міністерства освіти та науки України за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий особистий внесок у сфері освіти і науки України відзначені педагоги Черкаської гімназії №9 ім. О.М. Луценка Завіновська Ірина Вікторівна, Волочай Оксана Василівна та Голінько Юлія Анатоліївна.

Продовжилась робота фестивалю вже у форматі вузькопрофільних семінарів, які відбувались на двох паралелях. Так, фахівці з різних освітніх галузей провели 8 активностей. Учасники ж мали можливість сформувати свій індивідуальний маршрут участі у локаціях та дізнатись багато корисної та цікавої інформації з питань захисту інтелектуальної власності в «світі штучного інтелекту», тенденцій формування виховного середовища з урахуванням багатополярності молодіжних субкультур, сучасних підходів до роботи з молоддю у закладах освіти, векторів розвитку дошкільної освіти, інфограмотності педагога в умовах війни, моделювання сучасного інклюзивно-освітнього простору та обмінятися досвідом з колегами.

«За останні роки перед галуззю освіти постало багато викликів. Наші освітяни навчились долати такі перешкоди в освітньому процесі, як пандемія, воєнний стан, перехід на дистанційне навчання. Міська система освіти не просто адаптувалась до реалій сьогодення, а і стрімко почала розвиватись в цифровому середовищі – он-лайн навчання, можна сказати, змогло повноцінно замінити очну форму на не гіршому рівні, з огляду на якість надання освітніх послуг. Тож сьогоднішній захід – це як ще одна можливість нашим педагогами почерпнути нові знання, напрацювати нові підходи до вирішення тих чи інших ситуацій та модернізувати освітній процес загалом», - відзначила Анастасія Сергіївна.


« повернутися

Вхід для адміністратора