Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаські заклади освіти будуть реформовані, школи отримають сучасне обладнання, а найкращі учні і вчителі – стипендії та премії

Дата: 04.11.2021 10:26
Кількість переглядів: 23

Рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради від 28 жовтня прийнято проєкт рішення «Про затвердження міської програми  розвитку загальної середньої освіти м. Черкаси на 2022-2027 роки», метою якої є створення безпечного і сучасного освітнього середовища для забезпечення високого рівня якості загальної середньої освіти та рівного доступу учнів для її отримання.

З 1 вересня 2018 року в Україні триває реформа шкільної освіти, в рамках реалізації якої, на базі існуючої шкільної мережі у місті передбачено створення нової мережі закладів загальної середньої освіти (початкових шкіл, гімназій, ліцеїв). Для цього буде здійснений перерозподіл кадрового складу педагогічних працівників та територій обслуговування навчальних закладів.

Важливим етапом реалізації Програми стане покращення та оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів, в т.ч. належне забезпечення умов для роботи «Нової української школи», створення STEM – лабораторій, придбання інтерактивних дошок, мультимедійних проекторів, ноутбуків та ін. необхідного обладнання.

З метою стимулювання учнів закладів загальної середньої освіти за досягнення у навчанні, позакласній та позашкільній діяльності, а також їх вчителів та викладачів буде здійснюватись виплата муніципальних премій та стипендій.

Всі учні повинні мати однакові можливості для навчання, саме тому у школах з’являться ресурсні кімнати, та буде і надалі створюватись безбар’єрний освітній простір  (побудова пандусів, поручнів, спеціальних туалетних кімнат тощо).

За час дії Програми черкаські школи стануть максимально безпечними для навчального процесу: оновляться спортивні зали та майданчики, харчоблоки, будуть облаштовані територій шкільних подвір?їв, буде встановлене обладнання з доочищення водопровідної води (фільтри).

«Це лише основна частина того, що передбачено Програмою на найближчі 6 років. Важливо, що вона передбачає цілий комплекс заходів, взаємопов’язаних між собою, тому реалізація кожного з них є поштовхом для наступного проєкту. Наша спільна головна мета у створенні сучасного безпечного і доступного освітнього середовища для наших дітей», - зазначила заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Вирішальне слово – за депутатами, які планують розглянути проєкт зазначеного рішення на найближчій сесії – 9 листопада.


« повернутися

Вхід для адміністратора