Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Унікальний табір «Школа миру» об’єднав у черкаській школі молодь з п’яти регіонів України

Дата: 01.09.2021 10:27
Кількість переглядів: 11

Навчальний рік у Черкаська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів N 3 розпочався на тиждень раніше, проте нестандартно, цікаво і головне - заради Миру.

Протягом останнього тижня серпня табір Школа миру об’єднав у Черкасах представників закладів освіти Волинської, Донецької, Кіровоградської, Луганської та Тернопільської областей. В рамках реалізації проєкту «Надання можливостей молоді для забезпечення примирення суспільства: сприяння взаєморозумінню та ненасильницькому спілкуванню» в усіх школах - учасницях вже провели тренінги для учнів, воркшопи для вчителів, облаштували Клас Миру.

Учасників табору привітали заступниця міського голови Марина Гаркава, керівниця проєкту, в.о. ВГО «Поруч» Марія Тищенко, координаторка проєктів департаменту країн східного партнерства ChildFundDeutschland, Німеччина Катаріна Гинц.

«Дуже приємно і почесно, що саме наше місто приймає молодь, яка прагне зробити все від неї залежне, аби у шкільних колективах мінімізувалось упереджене ставлення між дітьми, і всі вони стали єдиним цілим що є важливою передумовою здатності суспільства до досягнення миру», - зазначила Марина Гаркава.

Програма табору передбачає обмін думками та пропозиціями щодо створення та забезпечення реалізації передумов для врегулювання конфліктів, аби освітнє середовище стало комфортним як для учнів, так і для вчителів, що є основою для ефективного навчання та розвитку кожної зі сторін. Адже Школа Миру спрямована на сприяння розбудови миру, пом’якшення наслідків нинішнього конфлікту, запобігання нових потенційних конфліктів.

Окрім цього, Черкаси підготували для учасників цікаву програму, під час якої

діти брали участь в різноманітних активностях: знайомилися, презентували свої заклади, гралися, співали під гітару, спілкувалися, гуляли містом, відвідували заклади культури.

Слід зазначити, що проєкт «Школа Миру» реалізується Всеукраїнською Громадською Організацією «Поруч» (далі-ВГО «Поруч»), Фонд громади міста Херсона «Захист» у партнерстві з Дитячим Фондом Німеччини (ChildFund Deutsсhland) та фінансується Інститутом Міжнародних Зв’язків, Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини.

Черкаси бажають учасникам табору вдалої реалізації набутих ідей та цікавого нового навчального року.


« повернутися

Вхід для адміністратора