Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Щорічно, 9 листопада, в Україні відзначається День української писемності та мови та Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва!

Дата: 09.11.2022 10:29
Кількість переглядів: 19

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури і майстрів народного мистецтва вітаємо усіх, хто через відчуття прекрасного береже традиції і передає досвід поколінь нащадкам. Без традиції немає культури, без культури немає нації. Українська обрядовість, пісня, танець, малюнок, народні промисли – це той базис, на якому формується наша духовність і самобутність.

Праця кожного сподвижника культури завжди важлива: ви створюєте людям свято та даруєте радість спілкування, несете світло до кожного серця та кожної душі. Допомагаєте молодому поколінню долучатися до справжніх витоків. Споконвіку пісня і танець, музика і слово були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті, вони вселяли і зміцнювали надію народу на краще майбутнє.

Символічно, що 9 листопада відзначається ще одна знаменна дата - День української писемності та мови.

Мова є основою духовного багатства народу та інтелектуального потенціалу, найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність!

З глибокою повагою вітаємо всіх, хто служить Слову, навчає українській мові так, як заповідав Максим Рильський: «Як парость виноградної лози, плекайте мову, чистіша від сльози вона хай буде».

Бажаємо всім, хто дотичний до цих двох свят, невичерпного оптимізму та натхнення, потужної творчої енергії, з ентузіазмом шукати і втілювати в життя свої приголомшливі ідеї, перетворювати задумане в шедеври! Нехай рідне слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом. Щастя всім і добра, миру і злагоди, достатку і процвітання, нових здобутків в ім’я зміцнення нашої України!


« повернутися

Вхід для адміністратора