Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкаському обласному молодіжному центрі відбулась цікава та пізнавальна лекція про мінно-вибухову безпеку, яку провів Віталій Козирь - начальник відділу молоді та національно-патріотичного виховання департаменту освіти та гуманітарної політики

Дата: 19.07.2023 12:29
Кількість переглядів: 36

Під час заняття учасники дізнались про різні види мінно-вибухових пристроїв, принцип їхньої дії та отримали важливу інформацію про те, що у фільмах, де герой стає на міну і може стояти так непорушно декілька днів, щоб вижити, є неправдивими та не відповідають реальності.

Були розглянуті хитрощі, якими може користуватися ворог, наприклад, закладаючи вибухівку в дитячі іграшки або гаджети. Ця інформація є надзвичайно важливою, оскільки допомагає свідомо ставитись до різних об'єктів у повсякденному житті, уникати потенційних небезпек та вживати заходів безпеки.

Також на лекції акцентували увагу на тому, як врятуватись при виявленні різних видів вибухових пристроїв. Учасники отримали цінні поради та інструкції про те, як діяти в критичних ситуаціях та як запобігти нещасним випадкам.

Заходи такого роду допомагають підвищити рівень обізнаності і свідомості серед молоді щодо безпеки, зменшуючи ризики і негативні наслідки, які можуть виникнути через недостатню інформованість про мінно-вибухову тематику.


« повернутися

Вхід для адміністратора