Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах обговорили проблеми створення безпечного простору для молоді в місті

Дата: 21.01.2022 10:30
Кількість переглядів: 14

20 січня департамент освіти та гуманітарної політики долучився до діалогової сесії «Безпека молоді у місті Черкаси».

Ця подія відбулася в рамках проєкту «Діалог заради реінтеграції та зміцнення соціальної згуртованості», що реалізовується NGO «Institute for Peace & Common Ground» («Інститут миру і порозуміння») за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Метою є залучення жителів громад до процесу фасилітованого групового діалогу для ведення обговорення тем, що пов’язані з реінтеграцією, соціальною згуртованістю та розбудовою «позитивного миру». Проєкт спрямований на зміцнення спроможності представників громадянського суспільства та зацікавлених сторін розпочати конструктивний діалог з питань реінтеграції та/або соціальної згуртованості.

Під час цієї діалогової сесії, яка вже є другою в рамках даного проєкту, начальник гуманітарної політики Анна Гавриш, заступник начальника управління освіти Марина Бакланова та начальник відділу молоді Ігор Шуляк долучилися до обговорення питань безпеки молоді у публічних просторах та безпеки молоді у навчальних закладах. Участь також взяли запрошені представники Національної поліції, голова депутатської постійної комісії з гуманітарних та соціальних питань Черкаської міської ради Катерина Холупняк, представники закладів вищої освіти, працівники служби у справах дітей, громадські активісти, молодь міста, як студентська, так і учнівська, зокрема представники учнівської міжпарламентської асамблеї.

Піднімалися проблеми створення безпечного простору для молоді в місті: покращення освітлення, продовження часу руху громадського транспорту ввечері, робота громадських вбиралень тощо. Окремо виділили питання розробки спільних дій з Нацполіцією, ДСНС та іншими структурами щодо покращення обізнаності молоді щодо реагування на нештатні ситуації та профілактики вживання наркотичних речовин. Також була створена ініціативна група з числа присутніх.

В рамках даного проєкту планується ще одна діалогова сесія, яка відбудеться 1 лютого, та публічна презентація спільних напрацювань влади, молоді та відповідних служб.

Запрошуємо бажаючих долучатися!

До відома. Проєкт «Діалог заради реінтеграції та зміцнення соціальної згуртованості» - серія навчальних та практичних занять для місцевих активістів, громадянського суспільства та місцевої влади на теми, пов'язані з національними зусиллями щодо реінтеграції, вирішення проблем, спричинених гуманітарною кризою та збройним конфліктом на Сході України. У програмі беруть участь п'ять міст: м. Івано-Франківськ, м. Луцьк, м. Ужгород, м. Черкаси, м. Павлоград. Після закінчення навчання ініціативних груп від кожного міста у відповідних громадах будуть організовані три діалогові сесії з питань, що стосуються реінтеграції, миробудування та соціальної згуртованості.


« повернутися

Вхід для адміністратора