Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаські вчителі відвідали новий тренінговий курс Британської Ради

Дата: 21.02.2023 10:31
Кількість переглядів: 23

У рамках глобальної програми Британської Ради «Language for Resilience» (Мова для стійкості), викладачки іноземної мови Черкаської загальноосвітньої школи №7 Щербатюк Леся та Хатнюк Світлана взяли участь у новому тренінговому курсі Британської Ради «Викладання та навчання у важкі часи», який відбувся з 2 по 4 лютого у м. Кракові.

Разом із 300 колегами-однодумцями з 230 шкіл 20 областей України, обговорювали надзвичайно складні теми, пов’язані з внутрішньо/зовнішньо переміщеними учнями, поділилися своїм досвідом і відчуттями від викладання у складний воєнний час.

Головна метою запропонованого курсу, було ознайомлення з можливими проявами наслідків травми, розуміння складної поведінки учнів під час війни, а також особливі методичні підходи у викладанні задля створення безпечного навчального середовища у класі.

Вчителі вважають цей курс важливим та корисним як для себе, так і для всіх вчителів України, тож вже активно діляться отриманими знаннями з колегами: як ефективно допомагати собі та своїм учням бути стійкими до травм і нестабільності, як створювати травмо-чутливе навчальне середовище та керувати складною поведінкою, а також як зробити класні кімнати безпечнішим місцем для учнів у школі.

«Такий досвід - чудова нагода покращити свої професійні навички, познайомитись з колегами та однодумцями, а також обговорити і спланувати подальшу співпрацю. Пишаємося тим, що наші черкаські вчителі продовжують вдосконалювати свої знання, вміння та навички, переймають та впроваджують отриманий досвід у свої заклади» - відзначила профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна.


« повернутися

Вхід для адміністратора