Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Вітаємо всіх освітян з початком нового навчального року!

Дата: 01.09.2022 10:33
Кількість переглядів: 12

Традиційно цього дня в місті лунають співи на шкільних подвір’ях, ошатно одягнені школярі з радістю мчать до школи, хтось це робить вперше і з острахом думає про те, що його чекає в стінах школи, дехто з нетерпінням жде початку занять, щоб зустрітись із друзями, з якими не бачились все літо, а дехто переступає поріг школи на перше вересня востаннє. Проте цього року війна внесла свої корективи і ми не святкуємо цей день так, як раніше.

«Сьогодні розпочався, напевно, найтяжчий навчальний рік для всіх освітян міста. Через війну не всі першачки зможуть сісти за свої парти в класі, не всі одинадцятикласники вийдуть на останню шкільну лінійку на перше вересня, та і загалом не всі діти зможуть повернутись до своїх шкіл. Проте, попри всі виклики війни, освіта міста продовжує працювати без збоїв, опанувавши нові форми навчання. Всі учні Черкас будуть отримувати якісні знання, здобувати вміння та навички. Хтось онлайн, а хтось очно, але всі - повноцінно. І головне - у безпеці, бо ті школи, що працюватимуть офлайн, обладнані усім необхідним для цього, а педагоги там знають, як поводитись у екстремальних умовах. Зрештою, ми усі будемо працювати у екстремальних умовах, проте ми віримо, що це не надовго, що Україна переможе і всі ми повернемось до мирного життя», - відзначила кураторка освітньої галузі міста Анастасія Чубіна.

Цього року в закладах освіти Черкас навчання буде відбуватись за різними формами враховуючи і можливість закладів убезпечити учасників освітнього процесу, і бажання батьків та дітей. Також є школи, які прийняли рішення повністю навчатись в онлайн режимі: ЗОШ №11; ЗОШ №36; ФІМЛІ; Гуманітарно-правовий ліцей.

Загалом у місті навчається близько 29 тисяч дітей з яких 2580 першокласників. Урочистої лінійки цього дня в школах не було, проте для всіх учнів, які вийшли на офлайн навчання, провели урок безпеки, де навчали, як поводитись у разі повітряної тривоги та як проходити до укриттів у закладах.

Тож сьогодні вітаємо всіх учасників освітнього процесу – і школярів, і педагогів. Бажаємо, успіхів, натхнення і Перемоги нам усім.


« повернутися

Вхід для адміністратора