Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах визначили грантоздобувачів у галузі культури

Дата: 27.10.2020 10:34
Кількість переглядів: 19

        Враховуючи карантинні заходи, Експертна рада ухвалила рішення щодо розгляду поданих грантових проектів без присутності авторів та відмови від публічних презентацій на загал. Експертною радою з виділення грантів у галузі культури було розглянуто 14 проектів: з них  4 недоповнювальних та 10 доповнювальних грантів.

          Експертною радою підтримано 7 грантів доповнювального характеру на суму 242 105,00 грн., що складає 80% від загального фінансування Програми на 2020 рік та 2 гранти недоповнювального характеру на суму 59 996,00грн., що складає 20% від загального фінансування. Відповідно до Протоколу від 08.10.2020 року фінансову підтримку для втілення грантових проектів культурного спрямування отримали 9 грантонабувачів, а саме:


1. Азаматова Надія Михайлівна – видання книги «Хоробрі серця. Сила добра» (автор книги – практичний психолог дитячого відділення онкологічного диспансеру. Це продовження циклу казок, ілюстрації до яких малюють діти, що знаходяться на лікуванні).

2. Чередник Надія Федорівна – створення циклу студійних дитячих програм різної тематики (для втілення цього проекту планується створення дитячої телестудії «ЮНІККО» на базі Центру дитячої та юнацької творчості м. Черкаси).

3. Соколенко Дар’я Андріївна – видання літературно-художнього твору «Добра мати Бридкого Каченяти» (У травні 2019 року відбулася прем’єра вистави «Добра мати Бридкого Каченяти» Олександра Бондаренка за участю вихованців БМЦ та театру «Артішок», що і надихнуло на створення книги. Ілюстрації та макетування розроблено  Дарією Соколенко (автор путівника «Черкаси вражають» - грант 2017 р.)

4. Гужва Орина Вікторівна – мистецька робота. Сучасна студія звукозапису (Створення студії заплановано на базі дитячої музичної школи №1. Для запису пісень дітям мистецьких шкіл міста перших фонограм,  відео кліпів з метою  участі в конкурсах  та музичних проектах в Україні та за межами).

5. Галаєва Оксана Миколаївна – культурна подія «Мистецькі Черкаси – сучасний погляд» (Проект включає в себе: створення Клубу любителів поезії, проведення конкурсу читців «Читаємо вголос», видання збірки творів переможців конкурсу).

6. Лавриненко Данило Іванович – мистецька робота. Меморіальна дошка українському композитору М.В.Лисенку (Створення та розміщення меморіальної дошки українському композитору М.В.Лисенку на фасаді будівлі дитячої музичної школи №1).

7. Мілашенко Лариса Миколаївна – культурна подія. «Резиденція Святого Миколая». (Сквер «Юність» з 19 по30 грудня 2020 року (щодня). Створення окремої локації у сквері «Канцелярія Святого Миколая» на базі якої  будуть організовані анімаційні програми та різноманітні майстер-класи.).

8. Рибкіна Ірина Владиславівна – мистецька робота – мурал «Книга – крила душі» (Заплановано створення муралу на фасаді будівлі бібліотеки-філії №7 для дорослих за адресою: вул. Пацієва,20. Площа малюнку – 42 м кв).

9. Клименко Ксенія Вікторівна – видання книги – альбому Віктора Клименка «Душа і пам'ять Черкащини: живопис, графіка» (В.І.Клименко – відомий український художник, заслужений діяч мистецтв України, автор більше ніж 600 художніх полотен).
          Cлід зазначити, що авторам проектів, захист яких відбувся у березні 2020 року, було рекомендовано  їх доопрацювати, враховуючі карантинні обмеження, і подати повторно на ІІ півріччя 2020 року. Більша частина претендентів відмовилася від повторної участі, а 8 авторів доопрацювали свої проекти і подали  на розгляд. 


« повернутися

Вхід для адміністратора