Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Добіг кінця візит черкасців у місті-побратимі Валмієрі

Дата: 27.03.2023 10:38
Кількість переглядів: 16

Упродовж тижня наші школярі разом із вихованцями спортивної школи, які відвідали місто у складі офіційної делегації, ознайомлювалися із міською системою освіти, культури та спорту.

Зокрема, 5 активних учнів, які стали найкращими за результатами стажування в Черкаській міській раді, ознайомилися із організацією освітнього процесу на базі місцевої середньої школи та університету.

Відвідали музеї, різноманітні визначні місця та туристичні родзинки міста. Знаковим стало те, що екскурсію для делегатів особисто провів очільник міста Валмієри.

Черкаські школярі познайомилися з активним учнівським самоврядуванням однієї з валмієрських шкіл, перейняли їхній досвід із реалізації різнопланових ініціатив і проєктів, які вони втілюють у своєму середовищі та взяли участь у організованому для них квесті із пошуку динозаврів, які заховалися у різних місцях міста.

Спортсменки, які входили у склад делегації, оглянули спортивну інфраструктуру та відвідали спортивний комплекс.

Також зазначимо, що для міського голови Jānis Baiks черкаські школярі презентаційно розповіли про рідне місто, його культуру, визначних людей та місця.

«Дуже вдячна за цю неймовірну можливість! Завдяки пройденому стажуванню я отримала неоціненний досвід та навіть більше — знайшла нових знайомих та покращила свої знання іноземних мов», - поділилася враженнями стажерка Іванна Боброва.

Окрім того, наприкінці робочого візиту відбувся дружній турнір із футзалу між вихованками КДЮСШ №1 та валмієрською командою у віковій категорії 2010-2011 р.н.

Тож, у результаті змагань черкаські футзалістки повертаються додому з заслуженою перемогою, у такий спосіб гідно представивши рідне місто, а стажери – із новими та корисними знаннями, які стануть у нагоді в їхньому майбутньому.

Зі свого боку, профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна відзначила, що отриманий досвід у результаті поїздки, буде обов'язково реалізований у нашому місті, у рамках нових ініціатив та крутих проєктів .

«Дякую Jānis Baiks та всій команді за гостинний прийом і готовність ділитися досвідом! Повертаємося в Черкаси з позитивними враженнями, цікавим досвідом та новими знайомствами», - зазначила Анастасія Сергіївна.


« повернутися

Вхід для адміністратора