Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 21.02.2023 10:43
Кількість переглядів: 16

Небесна Сотня – люди, які загинули під час Революції Гідності 2013-2014 років – важливої події в історії України, яка нагадує про важливість демократії, прав людини та свободи в усьому світі. Зокрема, в акції протесту взяли участь і сотні черкасців.

Біля пам’ятного знаку «Борцям за волю України» зібралися міський голова Анатолій Бондаренко, посадовці, військові та жителі міста аби разом віддати шану протестувальникам, які героїчно загинули на мітингах.

Установлена інсталяція та постановка однієї з подій на барикадах Майдану 2014 року, яку виконали актори обласного музично-драматичного театру, яскраво відобразила тодішні події.

Наприкінці кожен поклав лампадку і під звуки пісні-реквієму «Пливе кача» вшанував пам'ять борців за європейське майбутнє, гідність й права людей.

«Боротьба за українську державу із власною культурою та власними традиціями ще триває. І це боротьба не лише за кордони, це боротьба за нас як націю — міцну й вільну, нескорену та гідну. За це продовжують гинути кращі сини та доньки України, але ми обов’язково поставимо переможну крапку. Низький уклін і світла пам’ять Героям Небесної Сотні – хто першим став на захист української нації у війні з росією», - говорить очільник міста Анатолій Васильович.

Ми маємо зберігати національну пам’ять про борців за свободу. Цей подвиг буде записаний в історію переможної України разом із сьогоднішніми подвигами Збройних сил України.


« повернутися

Вхід для адміністратора