Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкаському художньому музеї відкрилася виставка з нагоди 45-річчя Черкаської дитячої художньої школи ім. Д. Нарбута

Дата: 12.09.2023 18:55
Кількість переглядів: 30

Виставка творчих робіт має назву «Викладачі. Учні. Випускники» та приурочена до відзначення ювілею Черкаської дитячої художньої школи ім. Д. Нарбута. Експозиція включає понад 150 творів, які були створені учнями, викладачами та випускниками художньої школи.

За 45 років Черкаська дитяча художня школа ім. Д. Нарбута дала мистецьку освіту майже 2,5 тисячам молодих талантів. Багато з них пов’язали своє життя з мистецтвом, стали художниками, дизайнерами, архітекторами, мистецтвознавцями, відомими особистостями, що саме зараз створюють історію нашого міста. Серед них і Ольга Гладун – директорка Черкаського обласного художнього музею, кандидат мистецтвознавства, Інна Яковець – завідувачка кафедрою дизайну Черкаського державного технологічного університету, професорка, Юлія Чабаненко – засновниця видання «Черкаська майстерня друку», Ігор Солодовніков, Ольга Курська, Тетяна Черевань та ще багато інших відомих митців.

Під час урочистого відкриття виставки, педагогічний колектив та учнів привітали заступниця міського голови Анастасія Чубіна, заступник голови Черкаської ОВА Олександр Шамрай та перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко.

«Хочу привітати професійний, душевний та щирий колектив цього закладу, який не тільки ділиться своїми знаннями та навиками, але й дійсно вкладає душу в кожну дитину. Кількість учнів, які бажають відвідувати ваш заклад і здобувати знання тут, зростає щороку, а це свідчить про велику цінність вашої роботи. Бажаю щоб наступні 45 років вам доводилося вчити, працювати та виховувати молоде покоління лише під мирним небом», - звернулася до колективу Анастасія Сергіївна.

Від імені міського голови Анатолій Бондаренко та виконавчого комітету посадовиця нагородила Подяками - директорку Черкаської дитячої художньої школи ім. Д. Нарбута Алєксанову Анжелу, викладачів Сельчука Володимира, Маммадову Ларису, Дубас Любов та робітника з комплексного обслуговування й ремонту будівель школи Герасименка Олега, а також Грамотами виконавчого комітету - Галушку Ольгу, Веселову Ларису та Селезньову Віру.

В свою чергу Шамрай Олександр Григорович вручив спільну грамоту Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаської обласної ради викладачу художньої школи – Яковцю Володимиру та грамоту Черкаської обласної державної адміністрації заступниці директора з навчально-виховної роботи Алабіній Анні. А грамоту Черкаської обласної ради отримала викладачка школи Сосуліна Тетяна.

Сьогодні в школі навчається близько 500 юних черкасців віком від 6 до 18 років. Учні разом із викладачами є переможцями міських, обласних, всеукраїнських, міжнародних фестивалів. Вони беруть участь у міських і обласних мистецьких заходах, організовують виставки та проводять конкурси.

У реаліях сьогодення Черкаська дитяча художня школа ім. Д. Нарбута активно займається волонтерством. Викладачі та учні долучаються до благодійних аукціонів на допомогу Збройним Силам України, надсилають свої роботи на підтримку воїнів, проводять арт-терапевтичні заходи для внутрішньо-переміщених осіб та військових, що проходять реабілітацію на Черкащині.

Відзначимо, що наприкінці заходу гості написали побажання школі та склали їх у спеціальну капсулу. Вона буде зберігатися і відкриється на наступному ювілеї через 5 років, коли Черкаська дитяча художня школа ім. Д. Нарбута святкуватиме своє 50-річчя.


« повернутися

Вхід для адміністратора