Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах відбулася міська серпнева педагогічна конференція

Дата: 30.08.2022 11:02
Кількість переглядів: 12

Вчора відбулася традиційна щорічна подія – серпнева педагогічна конференція, яку цього року провели в форматі форуму «Освіта в умовах війни: виклики, рішення, перспективи» з трьома різними панельними дискусіями. Традиційно, під час зустрічі, освітяни міста підвели підсумки роботи та визначили завдання на новий навчальний рік.

Спікери першої панельної дискусії «Разом до перемоги» міський голова Анатолій Бондаренко з профільною заступницею Anastasiia Chubina привітали присутніх та подякували педагогам за те, що з перших днів війни вони стали активними учасниками тилового фронту, а це і волонтерська діяльність, і допомога армії, і піклування про переселенців.

«Освітяни показали свою надзвичайну згуртованість та готовність працювати на «межі» власних сил, не зважаючи на втому, аби лише наблизити День Перемоги», - відзначив Анатолій Васильович.

Також у своєму виступі профільна заступниця Анастасія Сергіївна відзначила, що для освіти Черкас на наступний рік є два ключові поняття, над якими ми працюватимемо – це «безпека» та «гнучкість».

«Щодо першого – всі розуміють, що життя, здоров’я і безпека всіх учасників освітнього процесу – це найголовніший пріоритет. А от щодо «гнучкості» - я закликаю всіх, особливо керівників закладів освіти, всіх вчителів, всіх вихователів – чути один одного, чути батьків, чути дітей. Адже цей рік буде особливим і наше спільне завдання організувати його так, щоб всім було комфортно – і тим, хто закордоном, і тим, хто приїхав до нас з окупованих територій, і тим, хто залишився в рідному місті», - звернула увагу всіх присутніх посадовиця.

На другій панельній дискусії «Якісна освіта – наш внесок у перемогу» обговорили завдання, які стоять перед освітянами на наступний рік та проблематику організації освітнього процесу в умовах війни.

Зокрема директор департаменту освіти та гуманітарної політики Bohdan Belov розповів про організацію безпечного освітнього процесу в закладах міста.

«З 1 вересня нам необхідно розпочати освітній процес, враховуючи існуючі реалії та вже набутий досвід роботи в умовах воєнного стану. Головне завдання - охопити навчанням усіх учнів, забезпечити якість освітнього процесу, створити безпечні умови навчання та задовольнити освітні запити учнів та їх батьків» - зауважив директор департаменту.

Також посадовець відзначив, що з метою забезпечення права учнів та їх батьків на обрану форму навчання департамент запропонував декілька моделей організації освітнього процесу. Якщо батьками обрана очна форма навчання і школа має укриття, то освітній процес організовується у цій школі. Проте паралельно з очним навчанням організація освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти для переважної більшості учнів буде здійснюватися і в онлайн форматі, а також за індивідуальними формами (сімейна (домашня) освіта, екстернат).

Начальник управління Державної служби якості освіти у Черкаській області Оксана Компанієць розглянула питання «Цифрова трансформація освіти в умовах війни: нові рішення для якості освіти». Ректор комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталія Чепурна розповіла, як працювати педагогам, як забезпечити творчу діяльність, професійний розвиток педагогічного працівника в «Основних завданнях на новий 2022/2023 навчальний рік».

На завершальній третій панелі «Безпека – наш пріоритет» з фахівцями Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області, Управління служби безпеки України в Черкаській області та Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області обговорили питання щодо організації цивільного захисту в закладах освіти під час воєнного стану, захисту учасників освітнього процесу у надзвичайних ситуаціях та санепідемзабезпечення освітнього процесу.


« повернутися

Вхід для адміністратора